Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Echitate in sistemul bugetar.

Declaratie politica, Domnule Presedinte de sedinta, Stimati colegi, as putea spune ca Guvernul Ponta traieste finalul unei epopei deloc avantajoase pentru romani si glorioase pentru PSD. Un mare neajuns al actualei guvernari e cel referitor la legea salarizarii, lege amanata pentru luna octombrie. Dar, Guvernul Ponta a avut ragazul de a majora indemnizatiile demnitarilor, a membrilor guvernului. Ma asteptam ca legea salarizarii sa se aplice in acelasi timp pentru toata lumea, dar lucrurile au luat-o razna. Nu sunt impotriva maririi salariilor demnitarilor, dar e corect ca lucrurile sa fie facute la pachet si sa fie avuti in vedere toti bugetarii, chiar daca procentul de crestere al salariilor nu ar fi acelasi pentru toate domeniile de activitate ale sectorului bugetar. Nu ar fi nicio problema! Vrem sa il intrebam pe Premier ce se mai intampla cu legea salarizarii, vrem sa stim exact de cand se aplica, daca se mai aplica. Trebuie gasita o solutie echitabila, care sa nu produca dezechilibre si nemultumiri!

 Aceasta amanare a legii salarizarii ma duce cu gandul la noul Cod Fiscal, act normativ votat in pripa si care nu a circulat mai deloc in cadrul unei ample dezbateri publice. Am spus-o atunci, o spun si acum: legea nu rezolva decat in mica parte marile probleme cu care se confrunta mediul de afaceri autohton. Faptul ca acest nou cod fiscal este incomplet, daca vreti nedospit, ne-a spus-o si presedintele Klaus Iohannis prin faptul ca a trimis legea in Parlament pentru a fi reexaminata. Faptul ca PSD s-a grabit cu legea este demonstrat si de amendamentele foarte multe aduse Codului Fiscal dupa analiza lui in Parlament.

 Sper, doamnelor si domnilor colegi din PSD, ca legea salarizarii nu va avea soarta Codului Fiscal si cer, pe aceasta cale, intrarea legii intr-o ampla dezbatere publica!

 Doamnelor si domnilor colegi, ne referim la un act normativ de care sistemul bugetar are nevoie urgent si cred ca ne dorim cu totii ca noua lege a salarizarii sa fie una corecta si sa aduca stabilitate sistemului de stat.

  Va multumesc!

 

       Senator Daniel Cristian Florian.

 

 

 

 

0 comentarii2695 vizualizări23 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0