Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta.

Transcript al discursului sustinut de Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte PNL, la mitingul PNL de sustinere a motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ponta. Buna ziua dragi prieteni din Partidul National Liberal, veniti astazi de pretutindeni din tara.

Buna ziua dragi bucuresteni, veniti astazi alaturi de noi pentru ca avem impreuna aceeasi cauza: sa luptam pentru demnitatea si prosperitatea cetatenilor Romaniei.

Suntem astazi, aici, mii de oameni in fata Parlamentului, singurul loc in care Victor Ponta mai are o farama de sustinere. Victor Ponta a inselat toate asteptarile romanilor. A venit la guvernare pe un val de incredere populara, pe care l-a inselat. A avut un larg sprijin parlamentar; mai sta agatat in voturile celor care pretind ca apara interesul national. Vom vedea astazi daca, intr-adevar, acest interes este aparat.

  • A promis 1 milion de locuri de munca si n-a creat decat somaj.
  • A promis prosperitate si tara e plina de falimente ale intreprinderilor mici si mijlocii.
  • A promis infrastructura si n-a contractat 1 metru de autostrada.
  • A promis ca va redeschide spitalele si ca va construi altele noi. Nici un spital nu a construit acest guvern.
  • A promis reforma in invatamant si in fruntea Guvernului ramane pentru moment un plagiator.
  • A promis dreptate si in fruntea Guvernului avem un om condamnat deja de romani. Sa plece, pentru ca e trimis in judecata penala de justitie.
  • A promis demnitate in lume si nu mai este primit de nimeni, de nici un cabinet din Europa.
  • Avem un premier care a inselat toate asteptarile romanilor si de aceea trebuie sa plece.

Suntem aici pentru valorile noastre. Suntem aici pentru demnitate. Suntem aici pentru dreptate. Suntem aici pentru libertatea de a trai condusi de oameni care merita sa reprezinte romanii, nu de oameni care si-au furat diplomele, si-au furat voturile si care i-au inselat pe romani. Merita acest Guvern sa mai stea? Vreau sa aud de la dumneavoastra. Vreau sa aud de la dumneavoastra si sa auda si parlamentarii din spatele nostru.

Spunem raspicat ca stim ce vrem sa facem cu aceasta tara, putem sa o ducem acolo unde ii este locul. Putem sa facem infrastructura, sa incepem reforma in scoli, sa refacem spitalele, sa redam credibilitate externa Romaniei, sa atragem fonduri europene si sa oferim oamenilor acestei tari, indiferent de varsta, indiferent de etnie, indiferent de limba materna si de credinta, un loc de munca aici, o speranta la fericire, o speranta pentru generatiile care urmeaza. Suntem aici nu doar intr-un demers contra Guvernului Ponta.

Suntem aici ca sa spunem ca nu vom inceta sa luptam pana cand nu vom avea un guvern pe care romanii sa-l merite, un guvern condus de Partidul National Liberal, un guvern alaturi de care sa vina toti cei care vor altceva decat minciuna, decat mediocritate, decat impostura. Vrem valori, nu impostori. Sa strigam acest lucru sa auda parlamentarii.

Suntem aici, de asemenea, sa dam un semnal nu numai bucurestenilor care au fost condusi tot de administratie PSD, tot de un primar PSD fata de care Victor Ponta isi exprima sprijinul acum cateva saptamani - un Bucuresti care se zbate in probleme.

Suntem aici sa dam un semnal catre toata societatea civila ca speranta nu piere in aceasta tara si ca vom izbandi.

Privesc la dumneavoastra si vad partidul care anul trecut a invins PSD-ul si masinaria sa infernala de hoti si l-a oprit pe Victor Ponta in drumul sau spre Cotroceni. Suntem partidul care a dat tarii un presedinte, suntem partidul care va sprijini acest presedinte in proiectele sale. Suntem partidul care va da un guvern care va colabora cu Klaus Iohannis pentru binele Romaniei. Suntem partidul care va debloca situatia politica in care se afla tara.

De luni de zile administratia nu mai functioneaza. Nu se semneaza hartii, nu se dau drumul la proiecte, nu se fac parteneriate, nu se absorb fonduri europene, nu se incep lucrari. Totul este o fatada mincinoasa care nu are decat un singur scop: sa pastreze la putere pe Victor Ponta si un mic grup de oameni din jurul sau, care profita pe spatele romanilor.

Lumea este in fierbere, dupa cum vedeti. Romania are nevoie de un guvern care sa se poata bate pentru interesele sale in lume, un guvern care sa fie respectat, un guvern care sa ne reprezinte cu demnitate. Noi nu vrem sa fim reprezentati de un penal. Noi vrem sa fim reprezentati de un guvern de oameni cinstiti, un guvern de profesionisti, un guvern de valori. Si nu ne vom opri. Fie ca e ploaie, fie ca e ninsoare, fie ca e vant. Asa cum in campania trecuta am reusit sa invingem, vom invinge.

Suntem partidul care va darama acest guvern. Sper sa fie astazi. Daca nu e astazi, sa fie limpede pentru toata tara: de astazi inainte, numai noi, Partidul National Liberal, mai putem sa vorbim in numele interesului national. Pentru ca interes national inseamna bine pentru fiecare, nu doar pentru un grup de oameni din aceasta cladire din spatele meu. Pentru ca interes national inseamna infrastructura, pentru ca interes national inseamna demnitate, inseamna scoli, inseamna eficienta in negocieri internationale, inseamna bunastare pentru romani.

Dragi prieteni,

O sa punem capat acestui miting in cateva minute, dar lupta noastra va continua. Daca trece motiunea de cenzura, incepe lupta pentru constructia unui guvern pe care romanii sa si-l doreasca si de care romanii sa fie alaturi pentru ca lucreaza pentru interesele lor. Daca lupta noastra va continua, va fi incununata de succes la alegerile urmatoare, in guvernarea care va veni. Vreau sa inchei aceasta interventie cu urmatoarele cuvinte: Ponta si cu toti penalii nu darama liberalii.

Sa mai dam un semnal domnului Ponta inainte de a ne desparti: acasa, domnul Ponta, acasa!

Ne vom intalni din nou, la fel de multi ca si astazi, dar mai puternici, si va veni ziua in care tara va avea un guvern care sa o onoreze, nu ca sa o dezonoreze - asa cum face Guvernul Ponta.

Doamne, ajuta Romania! Si sa mergem inainte pentru ca izbanda e a noastra!

La revedere!

 

(Bucuresti, 29.09.2015) Catalin Predoiu - Discurs miting PNL

Video: https://youtu.be/tI3dI6GMf2w

 

0 comentarii2779 vizualizări29 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0