Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Parcarea pe trotuar, interzisa in lipsa unui spatiu suficient pentru pietoni.

Partidul Noua Republica a depus, prin senatorul Valeriu Todirascu, un proiect de lege care vizeaza interzicerea totala a parcarii autoturismelor pe trotuar, daca nu poate fi asigurat un spatiu de minimum doi metri latime pentru circulatia pietonilor in conditii de siguranta. Initiativa isi propune sa corecteze o deficienta a actualei legislatii in domeniu (OUG nr.195 din 12 decembrie 2002 privind circulatia pe drumurile publice si Regulamentul de aplicare al acestei OUG), care permite oprirea si stationarea masinilor pe trotuare daca ramane un spatiu de un singur metru pentru pietoni.

"Sunt foarte multe accidente care ar putea fi evitate daca pietonii nu ar mai fi nevoiti sa mearga pe strada printre masini. E clar ca acel spatiu de un metru e insuficient pentru deplasarea a doua persoane in acelasi timp", a declarat Valeriu Todirascu.

Senatorul Noua Republica atrage atentia ca situatia este si mai ingrijoratoare in cazul parintilor cu bebelusi in carucioare si a persoanelor imobilizate in scaune cu rotile care nu au alta alternativa decat sa isi riste viata pe carosabil, din cauza ca trotuarele sunt ocupate de masini.

In plus, rezervarea unui spatiu suficient pe trotuar este necesara si pentru a permite accesul ambulantelor sau pompierilor in caz de necesitate.

Daca proiectul va fi adoptat de Parlament, autoritatile locale vor fi obligate sa marcheze eventualele locuri de parcare pe trotuare si sa oblige conducatorii auta sa tina cont de dreptul pietonilor de a circula in siguranta si nestingheriti pe drumurile publice.

Initiativa legislativa urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului, ca prima camera sesizata, odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare in luna februarie. 

 

Partidul Noua Republica

12 ianuarie 2016

 

 

 

 

0 comentarii2751 vizualizări12 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0