Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Statul roman sa-i faca o oferta serioasa si avantajoasa Republicii Moldova in vederea reunificarii.

Criza din Republica Moldova are o singura rezolvare: reunificarea cu Romania! Altfel isi va continua traseul de stat falimentar, iar vietile milioanelor de romani din Basarabia vor fi in pericol. Orice alta tara care ar fi avut un teritoriu-stat artificial in criza, ar fi purces de indata la reunificare, aceasta fiind sustinuta de majoritate atat in Romania, cat si in Republica Moldova. Din pacate, clasa politica aflata in exercitarea puterii la Bucuresti nu are initiative proprii pentru ca nu face nimic daca nu i se da voie. In privinta reunificarii, liderii de la Bucuresti ar trebui sa faca o oferta serioasa si avantajoasa Republicii Moldova si astfel sa puna capat existentei nefiresti a doua state romanesti.

Daca Romania ar fi avut o stransura politica precum cea care ocupa functiile de conducere acum Marea Unire nu s-ar fi intamplat niciodata, dupa cum nici revenirea Basarabiei la Tara Mama in acelasi an glorios 1918 nu ar fi avut loc, pentru ca tuterii de la Bucuresti ar fi fost prea ocupati sa nu deranjeze pe nimeni si sa nu atraga atentia asupra lor. Exact asa procedeaza liderii de la Bucuresti: se ascund atunci cand in joc este viitorul natiunii romane si le e teama de orice initiativa ca sa nu deranjeze la Bruxelles sau pe unde isi vor mai avea comanditarii. Statul roman dovedeste in aceste momente ca nu are o politica externa proprie si ca este dezinteresat de viitorul celei mai mari comunitati de romani aflate in afara granitelor din motive independente de vointa lor.

De ce nu iese acum Romania cu o propunere ferma si avantajoasa pentru Republica Moldova ca aceasta sa devina parte din Romania? O asemenea initiativa ar avea un suport popular masiv la Chisinau si, oricat ar dori unii politicieni de peste Prut sa nu se discute despre acest lucru, nici macar ei nu ar putea opri procesul. Politicienii de la Bucuresti sunt insa ori complici cu oligarhii de la Chisinau, ori supusi directivelor externe ale altor puteri, asa ca statul roman sta si asista tacut la marea sansa de a reintregi Romania.

 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

0 comentarii2870 vizualizări17 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0