Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Precizari ale TLDE Bistrita, privind proiectul construii unui Skate Park.

Pentru corecta informare a opiniei publice, reprezentantii Organizatiei Bistrita a TLDE (Tineretul Aliantei Liberalilor si Democratilor), in calitate de initiatori ai proiectului privind construirea unui Skate park modern la Bistrita, aduc la cunostinta cetatenilor cateva date suplimentare, pentru eliminarea confuziilor.

 

In ceea ce priveste locul propus pentru construirea acestui Skate park, in urma mai multor consultari atat cu mare parte a publicului tinta (practicanti de skateboarding, inline skating si biking), cat si cu factorii decizionali, s-a ajuns la concluzia ca parcul ar fi cea mai potrivita zona. Singurul teren disponibil cu o suprafata suficient de mare este cel din fata Turnului Dogarilor, teren achizitionat de Primaria Municipiului Bistrita in vederea dezvoltarii acestui proiect. Suprafata terenului achizitionat este de 750 mp si se situeaza la o distanta de 13 m de zidul cetatii.


            Din punct de vedere legal, in zona de protectie pot fi instituite servituti de utilitate publica si reglementari speciale de construire prin planurile si regulamentele de urbanism. In cazul de fata, in planul urbanistic al orasului Bistrita este prevazut ca pe terenul respectiv se poate obtine autorizatie de construire doar pentru nivelul 0 (adica pana la nivelul solului, fara etaj), proiectul Skate parkului incadrandu-se in aceste norme.


            Mai mult, asa cum a precizat si dl. primar, momentan se asteapta un aviz de la Ministerul Culturii, iar in cazul in care se vor constata anumite probleme in urma expertizei tehnice, vom fi primii care ne vom impotrivi si vom cauta o alta solutie pentru ca, la randul nostru, ne dorim protejarea si conservarea adecvata a monumentelor istorice.

 

TLDE Bistrita considera ca realizarea acestui proiect in municipiul Bistrita reprezinta un plus pentru imbunatatirea activitatii civice a tinerilor, motiv pentru care va sustine realizarea Skate park-ului doar in cazul in care se va construi la cele mai inalte standarde si va face tot ce se poate pentru a se efectua astfel. 


            Vom reveni in continuare cu alte detalii si informatii pe acest subiect.


Biroul de presa

0 comentarii2877 vizualizări18 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0