Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
157 de ani de la MICA UNIRE.

Ziua de 24 ianuarie a ramas in istoria romanilor, data la care s-a infaptuit Unirea Principatelor Romane in anul 1859, la foarte scurt timp dupa numirea lui Alexandru Ioan Cuza, domn al Moldovei si Tarii Romanesti. Dragi romani, dragi bistriteni, in aceasta perioada a conflictelor internationale, problema emigrantilor si situatia confratilor nostri din Moldova, unitatea si patriotismul trebuie sa fie prioritatile noastre ca romani, care avem in vene acelasi sange si simtim la fel! La implinirea a 157 de ani de la Mica Unire a carei finalitate s-a produs in 1918, nevoia de unitate din societatea romaneasca este mai actuala ca niciodata. Suntem tot mai saraci o mare majoritate din noi, iar vechii politicieni tot mai departe de strada care se spune ca i-a trimis la Palatul Victoria.

           Cred ca trebuie sa incepem sa gandim la comun cu totii, politicieni mai experimentati sau mai putin experimentati, saraci sau bogati, tineri si batrani, sa vedem cu adevarat care sunt adevaratele dorinte ale romanilor, ale bistritenilor la cei 157 de ani de la unirea care a facut posibili primii pasi spre Romania moderna. Politica nu se mai poate face precum in urma cu patru sau in urma cu opt ani, pentru ca dorintele cetatenilor  de aici sau din oricare alt colt din aceasta tara s-au schimbat foarte mult, iar la nevoi noi, e nevoie de oameni noi.

          Schimbarea sta in stampila cetatenilor din judetul Bistrita-Nasaud, in dorinta lor de-a vedea in fruntea comunitatii un om care sa cunoasca comunitatea si sa o respecte. Sunt sigur ca alegerea primarilor in doua tururi de scrutin ne-ar folosi acum, mai mult ca si oricand, ar creea premisele instalarii la conducerea primariilor a unor edili alesi democratic de comunitatea respectiva.

  Sa nu uitam ca Romania este oriunde se afla un roman. LA MULTI ANI, ROMANI!

     

Presedinte MP Bistrita Nasaud,

        Ionut Simionca

0 comentarii2870 vizualizări24 ianuarie 2016




rss 2.0
rss 2.0