Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Aroganta in forma continuata.

Ne-am obisnuit cu totii, mai ales in ultimii ani, cu atitudinea sfidatoare si dispretul aratat de primarul Cretu cu diverse ocazii, indiferent cine era de partea cealalta a mesei. Indiferent despre ce subiect este vorba, primarul atotstiutor, polivalent si multilateral dezvoltat are solutia in joben. Doar ca de fiecare data, solutiile primarului s-au dovedit a fi jumatati de masura sau informatii trunchiate si adevaruri doar de el acceptate.

Aceeasi atitudine este vizibila si in aceste zile prin prezentarea asa zisului proiect de buget postat pe site-ul primariei in mare graba dupa interpelarea pe care am facut-o la adresa executivului in sedinta Consiliului Local din data de 21.01.2016, proiect pe care il arunca cetatenilor municipiului Bistrita spre o asa zisa consultare, invitandu-i, vorba vine, la o asa zisa dezbatere publica.

Spun "asa zisul proiect" pentru ca nu este altceva decat o lista de elemente abstracte si cifre sterile care insumate dau niste totaluri si nimic mai mult. Prin urmare, consider ca este o jumatate de masura aruncata sfidator la adresa cetatenilor sau cu alte cuvinte, praf in ochi. Se poate observa cu mare usurinta ca proiectul de buget a fost facut pe genunchi sau prin telefon din delegatii hibernale avand ca "happy end" destinderi la schi.

Mai mult decat atat acest proiect este incomplet si nelegal pentru ca nu exista nici o fundamentare anexata, elaborata si avizata conform dispozitiilor legale. Totul este lasat in ceata, tocmai pentru ca sa nu existe posibilitatea de a studia propunerile si de a interveni punctual pe acestea, cu argumente pro sau contra. Halal dezbatere publica!

Ceata se transforma in bezna totala daca incercam sa deslusim din aceasta lista, ce investitii ne propune Cretu in acest an sau ce bani sunt alocati Directiei de Servicii Publice care stie sa toace banii foarte, foarte, marunt pe borduri ingropate in pamant si stalpisori de plastic care protejeaza ce a mai ramas din ele la suprafata.

Vorbind la propriu despre bezna, in Bistrita europeana din visele primarului si dupa opt ani stapanire, exista strazi pe care nu este nici macar un corp de iluminat, nemaivorbind de trotuare sau asfalt, in timp ce investitiile utopice in partie de schi si bazine de inot pe dealuri sunt la loc de frunte.

Obisnuiti fiind ca in administratia bistriteana condusa de Cretu totul se face in mare graba si sub influenta directa a haosului iar principii consacrate ale unei administratii publice moderne ca principiul consultarii cetatenilor sau principiul realitatii bugetare sunt doar teorii, nu ne ramane decat sa ne intrebam: pana cand acceptam aroganta personajului care conduce Bistrita ca pe propria mosie?

 

 

Ioan PETELEU - Consilier local PNL.

 

0 comentarii2800 vizualizări26 ianuarie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0