Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
TSD lanseaza "Profil de tanar candidat".

Tineretul Social Democrat este cea mai importanta organizatie politica de tineret din Romania si din judetul Bistrita-Nasaud (daca ar fi un partid politic distinct, ar fi al treilea partid din Romania, din punct de vedere al numarului de parlamentari si europarlamentari).

Astazi ne aflam intr-un moment in care Partidul Social Democrat trece printr-un proces amplu de "intinerire", drept dovada sutele de tineri care au intrat in TSD in ultimul an, in aproape fiecare dintre localitatile judetului Bistrita-Nasaud.

Dorim sa ne deschidem fata de tineri si de ideile lor. Vrem sa oferim o sansa reala ideilor acelor tineri profesionisti si cu expertiza, care sunt interesati de comunitatile din care fac parte.

In acest sens, marti 9 februarie 2016, TSD Bistrita-Nasaud lanseaza proiectul "Profil de tanar candidat", primul proiect al unui partid politic din Romania, destinat tinerilor profesionisti care au o sansa reala de a candida pe lista de Consilieri Locali a Partidului Social Democrat la alegerile locale din 5 iunie 2016.

In viziunea noastra, actul politic responsabil consta intr-un schimb continuu de idei si solutii intre alesii locali, electorat si profesionisti in scopul de a identifica solutiile prin care fiecare comunitate sa se poata dezvolta coerent si poate oferi tinerilor oportunitati de dezvoltare pe plan local. Vrem sa oferim tinerilor profesionisti, care pana acum nu au avut oportunitatea de a se afirma in spatiul public, sansa de a face acest lucru prin intermediul proiectului "Profil de tanar candidat".

 

 

Calendarul proiectului:

9 februarie - 21 februarie - inscrierea candidatilor;

Finalul lunii februarie - o prima intalnire cu toti candidatii, in cadrul careia va avea loc si un  seminar de introducere in administratia publica, stiinte politice si public speaking; De asemenea, candidatilor li se va oferi si un suport de curs in format electronic, iar la finalul perioadei de selectie vor fi evaluati prin intermediul unui examen;

Martie - finalul sesiunii de cursuri si desemnarea echipei de tineri profesionisti a Partidului Social Democrat pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

Martie - mai - sesiuni de pregatire si workshop-uri cu viitorii candidati.

 

Ce trebuie sa contina Dosarul de candidat?

  1. Copie dupa actul de identitate;
  2. CV in format europass;
  3. Scrisoare de motivatie - care trebuie sa includa si activitati de implicare civica sau voluntariat anterioare;
  4. Proiectul de candidatura (un proiect al candidatului, care il va sustine in calitatea de ales local);
  5. Cazier judiciar / declaratie pe proprie raspundere, care sa ateste faptul ca, candidatul nu este condamnat sau trimis in judecata pentru orice tip de incalcare a legii;

 

Cine se poate inscrie la "Profil de tanar candidat"?

Tineri cu varste cuprinse intre 23 si 35 de ani (conform Legii electorale, pe listele de Consiliu Local si Consiliu Judetean pot candida cetatenii romani care au 23 de ani impliniti inclusiv pana in ziua alegerilor); Cu toate acestea, la programul de formare a tinerilor candidati se vor putea inscrie si tineri cu varsta minima de 18 ani, care vor parcurge acelasi program de formare ca si candidatii eligibili.

Programul este destinat tinerilor din judetul Bistrita-Nasaud, neafiliati politic, dar si membrilor TSD Bistrita-Nasaud.

 

 

Cum te poti inscrie pentru "Profil de tanar candidat"?

  1. Printr-un mesaj pe pagina de facebook  TSD Bistrita-Nasaud;
  2. Prin trimiterea unui e-mail la adresa: bistritanasaudtsdro@gmail.com
  3. Telefonic: 0766/241740 (Alin Demian - secretar general TSD B-N) sau 0740/089902 (Oana Prislopan - Vicepresedinte TSD B-N)
  4. La sediul PSD din Bistrita, strada Gheorghe Sincai nr. 3-5. Persoana de contact Vlad Ciocan (Purtator de cuvant TSD B-N).

Bogdan Ivan-Gruia, Presedinte TSD Bistrita-Nasaud: Alaturi de o echipa extraordinara am reusit sa construim cea mai dinamica organizatie politica de tineret din judetul Bistrita-Nasaud si nu numai! Noi facem politica pentru ca refuzam sa credem ca Romania este o tara de mana a doua si sustinem tinerii valorosi sa avanseze in politica pentru ca vrem sa construim o Romanie in care romanii sa fie mandri ca traiesc.

O natiune nu poate evolua pur si simplu, ci doar prin aportul oamenilor care au ceva de spus si care se pricem la lucruri concrete. Noi nu credem doar in idei, ci in idei combinate cu actiune! "Profil de tanar candidat" este prima oportunitate reala oferita de un partid politic tinerilor profesionisti care isi doresc sa treaca in zona decizionala dar pana acum nu au avut aceasta sansa. PSD Bistrita-Nasaud este primul partid care a inteles importanta tinerilor in politica si care se deschide cu adevarat catre acestia!

Nu credem intr-un viitor prestabilit, ci intr-unul construit de noi! Alatura-te si TU, progresului Romaniei!

 

 

Biroul de presa

TSD Bistrita-Nasaud

0 comentarii2835 vizualizări09 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0