Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Fondul de rezerva al Guvernului - mita marca PSD.

Dragnea trebuie sa dea explicatii publice privind cele 2 miliarde de lei cheltuiti in 2014 din fondul de rezerva in scop electoral si pentru "cumpararea" primarilor prin O.U.G 55 care a permis traseismul politic. Fondul de rezerva al Guvernului a fost majorat de PSD de aproape 15 ori, conform raportului Curtii de Conturi, exact in anul electoral 2014 pentru alegerile prezidentiale.                                                                    

   Guvernul PSD a majorat abuziv si ilegal fondul de rezerva, cu complicitatea lui Liviu Dragnea (vicepremier), care a initiat O.U.G 55 privind traseismul politic al alesilor locali. Banii distribuiti in scop electoral au venit la pachet cu O.U.G 55, pe care PSD o blocheaza si acum in Senat, dupa ce a fost declarata neconstitutionala de CCR.                                              

Majorarea a fost de la 1,6 milioane de lei la 2,3 miliarde de lei, cu scopul de a mitui primarii pentru a castiga alegerile prezidentiale. Aceste practici sunt specifice Guvernului doar cand PSD se afla la putere si doar in anii electorali, Curtea de Conturi subliniind faptul ca fondurile nu se incadreaza in categoria de "urgente sau cheltuieli neprevazute aparute in timpul exercitiului bugetar".     

            PSD a demonstrat un comportament interlop, fapt confirmat de Curtea de Conturi si care va trebui sa faca obiectul unei analize din partea organelor abilitate. 

 

MIHAI SARMASAN

Consilier municipal PNL,

Copresedinte TNL Bistrita

0 comentarii2737 vizualizări10 februarie 2016




rss 2.0
rss 2.0