Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
PROTOCOL DE COLABORARE POLITICA SI ELECTORALA PSD-ALDE.

Avand in vedere ca alianta politica dintre social-democratie si liberalism, materializata in anul 2011 prin infiintarea Uniunii Social Liberale (USL), a castigat alegerile locale si parlamentare din anul 2012 cu o vasta majoritate; Constatand colaborarea foarte buna la nivel parlamentar si guvernamental, care a permis atingerea celor mai importante obiective ale programului politic al USL:

  • Refacerea puterii de cumparare a romanilor prin reintregirea salariilor si pensiilor, amputate de guvernarea Basescu-Boc;
  • Scoaterea tarii din criza economica si readucerea economiei la crestere accelerata;
  • Adoptarea unui set de politici sociale menite sa diminueze saracia si inegalitatile din societate;
  • Promovarea unui pachet de masuri de relaxare fiscala, destinate stimularii cresterii economice, crearii de locuri de munca, dezvoltarii capitalului autohton si diminuarii evaziunii fiscale.

Fiind decise sa continue impreuna pe acest drum al consolidarii rezultatelor obtinute, PSD si ALDE convin sa realizeze prezentul

 

PROTOCOL DE COLABORARE POLITICA SI ELECTORALA

  1. 1.         Partidul Social Democrat (PSD) si Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) convin sa incheie aliante in plan local, acolo unde vor considera necesar, pentru alegerile din iunie 2016, inclusiv candidati si liste comune, in vederea maximizarii rezultatelor electorale ale PSD si ALDE.
    1. 2.         PSD si ALDE considera oportun sa constituie impreuna majoritati in consiliile locale si judetene, in vederea asigurarii unei guvernari locale eficiente si stabile, in interesul cetatenilor.
    2. 3.         PSD si ALDE vor stabili, dupa alegerile locale, conditiile de realizare a unei aliante electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2016.

Prezentul Protocol, redactat si semnat astazi, 10.02.2016, in 3 (trei) exemplare originale, intra in vigoare la data semnarii.

 

 

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT

   ALIANTA LIBERALILOR SI DEMOCRATILOR

Presedinte

Liviu Dragnea

Co-Presedinte

Calin Popescu-Tariceanu

Co-Presedinte

Daniel Constantin

0 comentarii2667 vizualizări10 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0