Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Domnule Liviu Rusu, fiti intelept si nu imatur!

Scrisoare deschisa -Stimate Domnule Liviu Rusu, Ca simplu cetatean observ de ceva vreme in presa ca insinuati o posibila candidatura independenta la Primaria Bistrita. Si mare imi este mirarea ca experientele dumneavoastra de primar al orasului Sangeorz-Bai, de presedinte al Consiliului Judetean BN nu au fost suficiente ca sa fiti un om intelept.

Experienta poate sa fie buna sau rea, pozitiva sau negativa. Faptul ca ati fost candva pe locul I in respectivele comunitati nu va legitimeaza pentru un nou mandat. Caci, numai faptele bune va pot legitima. Iar multi dintre cei intelepti, chiar cu fapte bune au stiut sa se retraga la timp pentru a nu recidiva in derizoriu. Priviti in jurul dumneavoastra, cum Traian Basescu, Mircea Geoana au ajuns de rasul curcilor ca nu au stiut sa se retraga, priviti la Crin Antonescu ca a fost intelept si s-a retras pentru a nu se face de ras.

La fel presedintele Emil Constantinescu s-a retras, pentru ca recent sa spuna public: "regret ca in timpul mandatului meu nu am adus romanilor fericire si prosperitate!" Pe acesti oameni experienta i-a dus la intelepciune si sunt demni de sfaturi, dar nu de a reveni din nou la butoane.

Observ ca ati adoptat discursul postmodern al independentilor, al democratiei participative deschisa spre democratia directa, al strazii, si ca unul care ati esuat in politica, ma bucur ca ati ajuns la aceasta concluzie.

Din esecul dumneavoastra cred ca au de invatat tinerii si noua generatie, insa pentru a reveni la butoane nu va recomanda trecutul…

Priviti la Sangeorz-Bai, care odata cu mandatul dumneavoastra (1996 - 2000) si-a inceput declinul, devenind in acest timp din perla turistica a judetului o cenusareasa.

Priviti la drumul asfaltat dintre Bistrita si Budacu de Jos inaugurat in mandatul dvs., care tot s-a crapat si a alunecat la vale.

 Priviti la castelul Posmus pentru care ati zdrobit peste 100.000 euro pe hartii si monumentul sta si atunci si acum sa se prabuseasca, sau cel de la Comlod la care in asteptarea finantarii trebuiau puse numai niste tigle ca sa nu se darame. Lucru care nu l-a facut nici succesorul dumneavoastra la conducerea CJ si astazi avem doua mormane de gunoi, pe care CJ cere sume astronomice.

Priviti la faptul ca experienta dvs. nu a valorat nimic in fata camarazilor din partid, care in 2012 v-au retras punand un domn cu experienta la strana in locul experientei dvs. de la butoane.

Cred ca in jurul dumneavoastra misuna abonatii la licitatii publice corecte din timpul mandatului dvs., dar sa nu-i credeti! Pe noi tinerii nu ne mai convingeti sa va dam o noua sansa. Ati avut-o si ati facut ce ati facut…

Fiti intelept si nu imatur, ca vinul vechi! Asteptam sfaturi de la dumneavoastra nu sa va faceti de ras inaintea unor copii!

 

Prof. Florin I. Bojor

0 comentarii2793 vizualizări15 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0