Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 15 Ianuarie 2025 - 14587
Guvernul Ciolos s-a alaturat guvernelor de dupa 1989 care au respins infiintarea Muzeului Dictaturii Comuniste in Bucuresti.

Prin decizia Guvernului Ciolos, comunismul va continua sa razbata la toate nivelele societatii si a Statului Roman, chiar si dupa 26 de ani de la acele evenimente, pe care multimea le-a dorit a fi o revolutie anticomunista. Efectele comunismului vor continua sa determine amanarea la nesfarsit a modernizarii statului, condamnand Romania la mentinerea inapoierii fata de statele vest-europene, care se manifesta inclusiv in saracia de astazi a cetatenilor.

In sedinta din 21 martie 2016 Plenului Senatului, conform listei de mai jos, cu 53 de voturi ale senatorilor PSD, UNPR, LC, PNL si UDMR, din 66 prezenti, a respins propunerea legislativa privind realizarea Muzeul Dictaturii Comuniste in imobilul "Casa radio" situat din Bucuresti, str.Stirbei Voda nr.174-176 sect.1, detalii suplimentare aici http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=19468&pos=0&NR=L97&AN=2016

Aceasta initiativa legislativa, a carei initiator sunt, a fost sustinuta prin semnatura de catre alti 66 de senator si deputati, detalii aici: http://www.senat.ro/Legis/PDF/2016/16L097EM.pdf

"Guvernul nu sustine propunerea legislativa privind realizarea Muzeului Dictaturii Comuniste in imobilul Casa Radio. Imobilul este prea mare si investitia este prea mare", a declarat reprezentantul guvernului Ciolos la dezbaterea in plenul Senatului a acestei propuneri legislative, detalii la minutul 2:05 din inregistrarea video de aici https://youtu.be/Uq0TuQ1yRAo

Din practica parlamentara se stie ca atunci cand pozitia Guvernului este negativa pentru orice initiativa legislativa, in peste 98% din cazuri, comisiile raportoare si plenurile ambelor camere vor respinge initiativa legislativa in cauza.

Numele eroilor decedati in 1989 nu ar trebui sa se poata afla numai din cimitire, ci si din muzeele din Romania. Dictatura comunista a reprezentat cea mai neagra pagina din istoria omenirii si a Romaniei, care a generat peste 120 de milioane de morti pe plan mondial, de 5 ori peste numarul mortilor generat de fascism, cea mai sangeroasa dintre revolutiile anticomuniste din istoria omenirii avand loc in Romania, dar a generat si ruperea Romaniei de Basarabia, unde abia dupa 20 de ani de la caderea comunismului din Republica Moldova, Curtea Constitutionala de acolo a decis ca limba oficiala de stat este cea romana.

Toate tarile membre ale Uniunii Europene care au apartinut lagarului comunist au muzee in care sunt dezvaluite atrocitatile acestui regim. Muzee ale Dictaturii Comuniste se gasesc azi la Praga, Varsovia si Budapesta. Un muzeu impresionant a fost infiintat in anul 1994 la Berlin, in fostul sediu STASI, muzeu care este vizitat anual de peste 300.000 de oameni, mai mult de jumatate dintre ei fiind elevi si studenti.

Cladirea cea mai propice pentru realizarea in Bucuresti a unui complex muzeal si de sali de conferinte, cuprinzand si Muzeul Dictaturii Comuniste, este "Casa Radio" din str. Stirbei Voda nr. 174-176 sect. 1.

Aceasta cladire, care este un exemplu al grandomaniei ceausiste, de unde dictatorul Ceausescu a urmarit ultima manifestatie de 23 August, a ramas neterminata, partial demolata, ca o relicva faraonica a "Epocii de aur" si nu poate fi vizitata si utilizata de catre cei care au fost nevoiti sa isi sacrifice tineretea pentru a contribui cu munca si venituri la inaltarea constructiilor megalomane ale epocii comuniste.

Ea zace intre balarii, iar in loc sa gazduiasca amintiri despre eroii neamului, cauzele jertfei lor, a mortii lor si a saraciei celor ramasi in viata, se afla in paragina din 1989, fiind o pata neagra pe harta Capitalei.

Lista senatorilor care au votat pentru raportul de respingere a propunerii legislative privind realizarea Muzeul Dictaturii Comuniste in imobilul "Casa radio" situat din Bucuresti, str.Stirbei Voda nr.174-176 sect.1, 21-03-2016 17:55, detalii aici: http://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=af126f51-99cc-499a-b9f4-dab911d9fae8

PSD, Andronescu Ecaterina

PSD, Arcas Viorel

PSD, Badalau Niculae

PSD, Belacurencu Trifon

PSD, Bereanu Neculai

PSD, Bodog Florian-Dorel

PSD, Bota Marius-Sorin-Ovidiu

PSD, Butunoi Ionel-Daniel

PSD, Chelaru Ioan

PSD, Chiriac Viorel

PSD, Coca Laurentiu Florian

PSD, Constantinescu Florin

PSD, Cordos Alexandru

PSD, Coste Marius

PSD, Cretu Gabriela

PSD, Denes Ioan

PSD, Dontu Ovidiu-Liviu

PSD, Dumitrescu Florinel

PSD, Dumitrescu Cristian-Sorin

PSD, Durut Aurel

PSD, Federovici Doina-Elena

PSD, Iliesiu Sorin

PSD, Lazar Sorin-Constantin

PSD, Marin Nicolae

PSD, Moga Nicolae

PSD, Mohanu Nicolae

PSD, Nicolae Serban

PSD, Oprea Stefan-Radu

PSD, Pavel Marian

PSD, Rotaru Ion

PSD, Severin Georgica

PSD, Stuparu Timotei

LC, Barbu Daniel-Constantin

LC, Ehegartner Petru

LC, Nistor Vasile

UNPR, Agrigoroaei Ionel

UNPR, Bujor Dumitru-Marcel

UNPR, Burlea Marin

UNPR, Cristache Iulian

UNPR, Iliescu Lucian

UNPR, Mihailescu Petru-Serban

UNPR, Nastase Ilie

UNPR, Paunescu Teiu

UNPR, Purec Ion-Simeon

UDMR, Tánczos Barna

UDMR, Vegh Alexandru

PNL, Ardelean Ben-Oni

PNL, Campeanu Mariana

PNL, Oprea Mario-Ovidiu

PNL, Pasca Liviu-Titus

PNL, Popa Mihaela

Neafiliati, Marian Valer

Neafiliati, Saghian Gheorghe

 

 

 

Senator Valeriu Todirascu - Partidul Noua Republica

www.valeriutodirascu.ro

0 comentarii21 vizualizări02 aprilie 2016




rss 2.0
rss 2.0