Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Alin Seserman sau clona lui Cretu!

Exista in peisajul politic local un personaj care se crede mare politician dar, in toata viata lui nu a avansat nici in vreun partid si nici in functiile de demnitate publica. Face politica de 20 de ani asa cum spune chiar el. Nu spune insa si ca a fost in trei partide pana acuma (PNTCD, PNL, PD si iarasi PNL). Un traseist in toata regula.

Dupa atatia ani de politica si dupa patru mandate de consilier local ar fi trebuit sa fi ajuns macar pe o pozitie de presedinte de organizatie sau de viceprimar. De ce n-a ajuns? Tocmai pentru ca este un infatuat caruia ii este imposibil sa lucreze intr-o echipa. Un inadaptabil care doreste doar functii.

Acuma isi doreste cu orice pret sa ajunga primar. Avea o sansa sa fie candidatul PNL la primaria Bistrita dar personajul nu s-a gandit in nici un moment ca pentru asta are nevoie si de sprijinul organizatiei, sprijin pe care nu l-a avut tocmai datorita comportamentului lui de om cu nasul pe sus, sfidator. La impartirea sarcinilor politice el nu-si asuma nici o responsabilitate ci se credea mai presus decat ceilalti, dand doar lectii, ca de, cica are omul doctorat.

S-a promovat de unul singur de parca nu ar fi facut parte dintr-o organizatie politica. A iesit cu tot felul de asa zise proiecte pentru Bistrita ca fiind propria lui creatie dar care de fapt sunt idei care au fost discutate in partid si pe care si le-a insusit ca fiind propriile lui emulatii. A facut analize politice si s-a dat mare unificator al dreptei de parca l-ar fi mandatat cineva sa discute cu reprezentatii altor formatiuni politice de vreo alianta electorala.

Si-a facut chipurile, sondaje proprii in care a iesit ca unicul candidat care poate castiga in batalia electorala cu prietenul sau Cretu. Prieten caruia ii este profund indatorat si caruia doreste sa-i faca jocul, ca si Vasile Moldovan de altfel, pentru ca nu te poti duce la lupta si sa castigi atunci cand cari schelete dupa tine.

Apoi, omul a fost unul din cei care au sapat adanc la fundatia proiectului Titieni. Ba ca nu-i din partid, ba ca n-a auzit de el, ba ca-i actoras, etc. Bineinteles ca asemenea reactii adverse vin din incapacitatea lui de a intelege personalitatea complexa si puternica a unui om ca Adrian Titieni. Cu alte cuvinte, Seserman e un frustrat si un complexat.

Nu sunt psiholog dar am cunoscut in viata multi oameni si multe personalitati si va marturisesc ca rar mi-a fost dat sa vad un asemenea exemplar. Specimenul in cauza nu stie cine este, nici ce vrea si nici ce poate. Ipocrizia si diletantismul sunt principalele lui calitati iar aroganta i se poate citi pe fata, ca si la Cretu.

Intr-un interviu recent dat de celebrul clasic in viata Alin Seserman, acesta spunea: "Nu stiu exact ce voi face… Poate voi face campanie la municipiu, poate la judet, poate la Bucuresti, nu m-am hotarat… pana de foarte curand, NU demult eram candidat.. iar acum lucrurile sunt schimbate…". Nu stimabile vesnic jucator de glezna, lucrurile nu au fost schimbate, doar ca mintea ta plina de fantezii nu a inteles si nu va intelege ca nu ai fost niciodata candidatul PNL la functia de primar al Bistritei.

Eu personal nu-mi mai doresc pentru Bistrita si pentru binele cetatenilor acestui oras inca un primar cu caracterul lui Cretu. Cu asemenea oameni la conducere orasul va muri. Iar, Seserman, acest "filozof" casnic, la nivel de caracter nu este altceva decat o clona a lui Cretu.

 

Ioan Peteleu.

0 comentarii2779 vizualizări05 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0