Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Scutiri de taxe si celeritate pentru cetatenii din diaspora.

Romanii din diaspora vor beneficia de regim de urgenta si scutiri de taxe la depunerea cererilor pentru documentele solicitate autoritatilor publice. Conform initiativei legislative pe care am depus-o marti, 26 aprilie, cetatenii romani din diaspora vor putea solicita pe parcursul intregii luni august prelucrarea solicitarii lor in regim de urgenta fara taxele aferente. 
             Astfel, cererile pentru emiterea sau eliberarea unor documente depuse de acestia, in perioada 1-31 august, se solutioneaza intr-un termen de maxim cinci zile lucratoare.
             PNL considera ca aparatul administrativ din Romania trebuie sa abordeze cu celeritate solicitarile cetatenilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate, deoarece acesti cetateni beneficiaza de mai putin timp decat solicitantii uzuali.
              Plecand de la premisa ca luna august este cea in care majoritatea romanilor din diaspora se intorc acasa, si pentru a-si rezolva unele probleme administrative, oferim Guvernului posibilitatea ca, prin prezenta initiativa, sa ia masuri pentru suplimentarea de ghisee sau infiintarea unora special dedicate acestor cetateni.
              Ne gandim azi la aproape cinci milioane de romani ce lucreaza in strainatate, dar sustin economia romaneasca prin remiterile financiare si impozitele platite statului roman la achizitia de bunuri si proprietati.
              PNL demonstreaza si prin aceasta initiativa preocuparea continua pentru o categorie importanta de cetateni romani, cei din diaspora, fara contributia carora activitatea economica a Romaniei ‎ar fi mult diminuata. 
         Ne dorim ca demersul de azi sa fie doar un prim pas pentru elaborarea unei legislatii care sa sustina si incurajeze implicarea si revenirea acestor cetateni in tara mama.

 

Viceliderul grupului senatorilor PNL,

Dorin-Mircea Dobra.

0 comentarii2821 vizualizări27 aprilie 2016




rss 2.0
rss 2.0