Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Proiect de lege desfiintare CNCD.

Propunerea legislativa pentru abrogarea Legii nr. 48/2002 are in vedere eliminarea actului normativ amintit prin care a fost aprobata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 137/2000, OUG prin care s-a infiintat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Abrogarea Legii nr. 48/2002 are asadar ca scop desfiintarea CNCD ca institutie bugetara care a facut dovada in decursul anilor ca functioneaza ca o institutie anti-romaneasca si anti-nationala, fiind doar un instrument in mana UDMR si a altor grupuri de interese de a anula valorile romanesti, valorile traditionale crestine si drepturile romanilor in propria lor tara.

CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor romanilor care au luat atitudine impotriva extremismului maghiar, devenind inclusiv un aparator al teroristilor HVIM de la Targu Secuiesc prin faptul ca l-a amendat pe publicistul Ionut Tene pentru ca si-a manifestat in scris, in mod public, ingrijorarea pentru propagarea gruparilor radicale si revizioniste maghiare care recurg la terorism pentru a-si impune optiunile autonomiste si pentru ca si-a exprimat nedumerirea ca cetateni din Targu Secuiesc sprijina prin proteste publice actiunile unor grupari teroriste.

Asadar, CNCD a devenit un instrument de sustinere al autonomiei teritoriale maghiare si al actiunilor teroriste, sustinand ca Beke Istvan si Szocs Zoltan, retinuti pentru acte de terorism, ar fi fost discriminati!

CNCD, aflat sub controlul UDMR inca de la infiintare, respinge insa pe banda rulanta sesizarile referitoare la discriminarea romanilor in propria lor tara, nenumarate fiind situatiile in care romanii din Transilvania sunt supusi agresiunii sau discriminarii din partea extremistilor maghiari fara ca plangerile lor sa fie luate in seama.

CNCD nu isi indeplineste rolul de aparator al drepturilor celor discriminati, ci are rolul de a le baga pumnul in gura romanilor care isi cer drepturile sau care au curajul sa se exprime public impotriva distrugerii valorilor romanesti, impotriva anularii de facto a caracterului national si unitar al statului roman si impotriva anularii statutului de limba oficiala al limbii romane, asa cum sunt acestea prevazute de Constitutie.

De vreme ce CNCD are o atitudine repetata si constanta impotriva respectarii si apararii unor drepturi constitutionale, a devenit o institutie anti-constitutionala si, ca urmare, trebuie desfiintata prin abrogarea Legii 48/2002.

Avand in vedere argumentele mai sus exprimate, consideram oportuna adoptarea prezentei propuneri legislative.

 

Initiator

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

0 comentarii2912 vizualizări16 mai 2016




rss 2.0
rss 2.0