Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
PNL - Reforma sau "lasa ca merge si asa"?

Scorul obtinut de Partidul National Liberal la alegerile locale desfasurate in data de 5 Iunie 2016 ne arata faptul ca este impetuos necesar ca PNL sa intre intr-un amplu proces de reformare care sa porneasca de la nivel national. Procentul de 31,93 % (procent la care au contribuit mai ales organizatiile din Ardeal cu primarii de orase mari care si-au pastrat mandatele) obtinut la votul politic pentru consiliile judetene ne arata la prima vedere un rezultat bun pentru partid, dar sa nu ne imbatam cu apa rece, PSD avand singur sau in alianta cu ALDE si UNPR majoritatea in 27 de judete, unde isi pot impune cu usurinta presedintele la consiliul judetean si pot gestiona fara probleme din partea opozitiei, guvernarea locala in urmatorii 4 ani.  

     Daca luam in calcul si cele 1677 de mandate de primari obtinute de PSD, cu 596 mandate mai multe ca si PNL, putem spune ca rezultatul pe tara nu e chiar cel asteptat inaintea desfasurarii scrutinului, ca sa nu mai vorbim de esecul obtinut de PNL in municipiul Bucuresti.                                

   La nivelul judetului Bistrita-Nasaud scorul politic de aproape 24 % este mult sub asteptari, iar pentru prima data dupa multi ani, organizatia judeteana fie ca vorbim de fostul PDL sau fostul PNL, se afla la procente bune distanta de scorul partidului de la nivel national. In ceea ce priveste rezultatul de pe municipiul Bistrita, acesta este unul care trebuie sa ne de-a de gandit tuturor celor care am facut parte din echipa care am desfasurat campania electorala in oras. Cauzele pot fi multiple, de la "dezertarile" din partid ale unor fosti colegi care au candidat in nume personal sau in numele altor partide, pana la alte probleme ce au tinut de organizarea si strategia  de campanie  adresata  electoratului de dreapta.  

   Toate aceste lucruri care au determinat obtinerea de rezultate slabe atat la nivel national, judetean si local trebuie sa ii faca pe liderii nostrii sa reflecteze  si sa porneasca o serie de masuri care sa duca in toamna la obtinerea de rezultate mult mai bune la alegerile parlamentare decat acum la alegerile locale, altfel PSD si aliatii sai o sa domine Romania prin guvernare nationala si locala.

 

MIHAI SARMASAN

 

0 comentarii2849 vizualizări13 iunie 2016




rss 2.0
rss 2.0