Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 11 Decembrie 2024 - 14587
Brexit-ul este o rascruce si pentru Romania.

23 iunie 2016 este o moment de cotitura in istoria Europei. Chemata la referendum, Marea Britanie a decis! Englezii au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana! De acum nu mai exista cale de intoarcere - Europa nu va mai fi ca inainte! Grupul Europa Natiunilor si a Libertatii, din care fac parte, a avertizat sistematic asupra tensiunilor create in timp de lipsa de functionalitate a Tratatelor Uniunii Europene. Centralizarea excesiva a deciziilor si lipsa de empatie a birocratilor de la Bruxelles fata de problemele reale ale popoarelor si cetatenilor europeni au creat nemultumiri care s-au adancit de la an la an.
Din pacate, avertismentele noastre si semnalele de alarma nu au fost luate in considerare. Nu pot spune ca imi pare bine ca s-a ajuns aici, dar acum trebuie sa privim inainte. Tratatele UE trebuie regandite din temelie, pentru a reconstrui o Europa puternica a natiunilor suverane!
Daca privim rational, trebuie sa recunoastem ca Europa de astazi nu mai este Europa din 1950. Indiferent de disfunctionalitatile sale, Uniunea Europeana a produs consecinte care nu pot fi sterse cu buretele. Multe dintre aceste consecinte au fost, categoric, benefice pentru europeni.
Din aceste motive trebuie sa facem o distinctie intre ideea de unitate europeana in sensul unei Europe a natiunilor suverane si proiectul utopic al unei Uniuni Europene ca un suprastat birocratic si opresiv. Daca resping categoric a doua varianta si chem la regandirea Tratatelor, nu inseamna ca nu sunt constient de faptul ca natiunile Europei trebuie sa fie unite si solidare si sa coopereze de pe pozitii egale. Modelul nostru, repet, este o Uniune a Natiunilor Suverane.
Zilele si saptamanile care vor veni vor aduce multe schimbari. Din punctul nostru de vedere insa prioritatea trebuie sa fie acum situatia cetatenilor romani aflati in Marea Britanie. De aceea cer protectia cetatenilor romani din Marea Britanie si elaborarea si aplicarea unui
set de norme si proceduri guvernamentale care sa vina in ajutorul muncitorilor romani din Marea Britanie si a familiilor lor. De asemenea, trebuie sa fie format un grup de lucru pentru evaluarea consecintelor brexit-ului asupra economiei tarilor noastre. Nu in ultimul rand acest grup de lucru trebuie sa identifice oportunitatile pe care le pot avea agentii economici si intreprinzatorii din Romania.
Brexit-ul este un eveniment major nu numai pentru scena europeana, ci si pentru politica nationala. Initierea unui dialog cu toate fortele politice, nu doar cu cele parlamentare devine esentiala, acum, pentru binele intregii natiuni. Este clar pentru toti romanii ca parlamentul si guvernul nostru nu au reusit sa faca fata tuturor problemelor si deci nu sunt in stare sa reprezinte Romania. Este foarte important sa intelegem ca situatia din Marea Britanie nu este izolata si devine din ce in ce mai important ca in constiinta noastra momentul Londra sa se fixeze drept un fenomen care poate remodela intreaga Europa!


Laurentiu Rebega, Membru al Parlamentului European
Vicepresedinte al Grupului Europa Natiunilor si a Libertatii.

 

 

.

 

 

Congresul ENL - cronica unei victorii anuntate.


In zilele de 23-24 iunie a avut loc la Oostende, Belgia, Congresul ENL. Alaturi de reprezentantii Romaniei au fost prezente si celelalte delegatii care compun acest grup politic, respectiv: Austria, Belgia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Polonia si Marea Britanie.
La eveniment au participat peste 150 de membri si deputati ai grupului, care au avut pe agenda de lucru intalniri si schimburi de opinii cu conducerea ENF, marcand astfel un an de activitate europarlamentara.
In mesajul sau, deputatul european Laurentiu Rebega a precizat ca:
"Partidele si miscarile nationaliste au renascut in Europa. Demersul nostru, la nivel national si european, este unul de redesteptare. Metafora de "primavara a natiunilor" reflecta foarte bine aceasta redescoperire a virtutilor identitare.
Am spus-o de multe ori si o repet si acum: nu suntem extremisti, dar suntem radicali! Dar radicalismul nostru inseamna sustinerea statului si a legilor democratice.
Sunt mandru ca am sprijinit infiintarea in tara a unui partid nou necompromis, care militeaza pentru valorile patriotice: Forta Nationala. Sunt recunoscator si multumesc inca o data tuturor colegilor de aici, din Grup, pentru sprijinul acordat acestui partid. La doar doua luni de la infiintare, Forta Nationala a atras deja atentia presei si electoratului roman si suntem bucurosi sa constatam ca ritmul in care apar adeziunile sau afilierile creste de la o zi la alta. Avem in fata o provocare deosebita: aceea ca pana in toamna, la primele alegeri la care participam, sa ne organizam in asa fel incat sa intram in Parlament."
Scopul recuperarii elementelor identitare este cheia ideologiei Grupului Europa Natiunilor si a Libertatii. Identitatea nationala este intentionat "diluata", dupa cum afirma Marine Le Pen, co-presedinte ENL:
"Deconstruirea natiunilor in favoarea ordinii globaliste este periculoasa pentru securitatea, prosperitatea, identitatea si supravietuirea popoarelor europene. Noi suntem aparatorii spiritului
national si al intereselor patriotice. Luptam pentru o Europa bazata pe cooperare, cu respectarea principiilor inviolabile ale suveranitatii politice, teritoriale, economice si monetare. Dorim sa construim o Europa unita in jurul valorilor nationale, un continent al pacii si prosperitatii."
Mesajul Grupului Europa Natiunilor si a Libertatii a fost intarit si de Marcel de Graaff, Co-presedinte ENL : "Ne dorim o Europa a statelor suverane. Ne dorim o Europa a libertatii, a individualitatii si a identitatii nationale. Dubla masura a politicii europene, imigratia in masa, insecuritatea granitelor deschise sunt doar cateva dintre amenintarile reale ale culturii, valorilor si libertatilor noastre."
Congresului ENF i s-a suprapus practic Brexit-ul din Marea Britanie. Englezii au decis in favoarea iesirii din Uniunea Europeana iar rezultatul votului a fost indelung comentat de toti deputatii Grupului. In unanimitate, s-a evidentiat ca Brexit-ul este o reactie impotriva politicilor europene dezastruoase. Rezultatul referendumului din Marea Britanie va relansa dezbaterile politice din Europa, din perspectiva obiectivelor miscarii ENL in statele membre, in special Austria, Franta si Olanda.
Harald Vilimsky, vicepresedinte ENL, a declarat ca " astazi este o zi glorioasa, dar trebuie sa nu uitam sa ramanem uniti atat la nivelul Uniunii Europene cat si in interiorul Grupului! Eforturile noastre s-au concretizat, nu a fost o misiune usoara, lupta continua!"
Marcus Pretzell, vicepresedinte ENL, avertizeaza ca "Uniunea Europeana nu va ceda, va continua sa lupte. Aici Grupul nostru, prin unitate, are un avantaj important fata de celelalte forte politice care se lupta intre ele, afectand si mai mult Uniunea Europeana. Noi suntem noul raspuns, avem o noua idee europeana care in final ne va ajuta sa ne impunem!"
Europa Natiunilor si a Libertatii (ENL) este un grup din Parlamentul European ai carui Co-presedintii sunt Marine Le Pen (Franta) si Marcel de Graaff (Olanda). Cei treizeci si noua de deputati din Europa Natiunilor a Libertatii militeaza pentru o Europa a natiunilor libere in care puterea este pe deplin returnata dinspre Uniunea Europeana catre statele suverane.


Cabinet parlamentar - Laurentiu Rebega, Membru al Parlamentului European
Vicepresedinte Grupul Europa Natiunilor si a Libertatii

0 comentarii21 vizualizări25 iunie 2016




rss 2.0
rss 2.0