Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Vrem egalitate, dar nu pentru catei!

Romania nu joaca in Liga Mare Europeana! Cu ocazia Brexit-ului s-a initiat o rezolutie care exprima pozitia Parlamentului European fata de decizia Marii Britanii de a parasi spatiul comunitar. Rezolutia a fost initiata de grupurile politice Partidul Popular European (PPE) si Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor (S & D). Rezolutia, depusa in comun de grupurile PPE si S&D din Parlament, afirma necesitatea ca Marea Britanie sa treaca rapid la implementarea rezultatului Referendumului din 23 iunie si sa se retraga oficial din Uniunea Europeana, in conformitate cu articolul 50 din Tratatul Uniunii, pentru a permite inceperea negocierilor de retragere.
Parlamentul European a votat rezolutia privind urmatoarele etape de urmat dupa referendumul din Marea Britanie de la 23 iunie 2016. Textul a fost adoptat cu 395 voturi pentru, 200 impotriva si 71 abtineri.
Referitor la acest subiect, domnul Laurentiu Rebega, membru al Parlamentului European si vicepresedinte ENL, explica:
"Am fost unul dintre deputatii care s-au abtinut.
Nu puteam sa votez impotriva, pentru ca sunt convins ca Marea Britanie trebuie sa respecte dorinta cetatenilor sai si sa declanseze cat mai curand procesul de iesire din UE.
Pe de alta parte, nu puteam sa votez pentru, intrucat rezolutia, desi face vorbire despre nevoia de reforme in cadrul Uniunii, se limiteaza la enunturi vagi. In opinia mea, reformele trebuie sa fie radicale si sa fie incepute acum! Orice amanare sau intarziere nu face decat sa agraveze criza in care se afla Uniunea.
De asemenea, desi Grupul ENF, din care fac parte, a depus mai multe amendamente la textul rezolutiei, nici unul dintre acestea nu a fost adoptat.
Ma refer in special la amendamentul prin care se solicita ca nici un grup de state sa nu poata actiona unilateral in numele celorlalte state membre, incalcand, astfel, principiul egalitatii intre statele membre.
Am propus acest amendament, pornind de la faptul ca inainte de intalnirea formala a reprezentantilor celor 28 de state, a existat o reuniune a reprezentantilor celor sase state fondatoare ale proiectului european. Era pur si simplu o invitatie la democratie si la un dialog civilizat asupra viitorului. Cu toate acestea, majoritatea centrista a respins amendamentul, de unde rezulta aceeasi morala din fabula lui Grigore Alexandrescu: vrem egalitate, dar nu pentru catei!
M-as fi asteptat macar la colegii romani din celelalte grupuri sa ma sustina!
Deci, se vedea ca unii sunt mai egali decat altii...
De aceea reformarea Uniunii devine o necesitate nu numai pentru Romania, ci si pentru alte tari care sunt tratate discriminatoriu, prin decizii care se iau doar in Liga Mare."


Cabinet parlamentar - Laurentiu Rebega,
Membru al Parlamentului European
Vicepresedinte Grupul Europa Natiunilor si a Libertatii

 

.

 

 

Partidul Forta Nationala a fost inscris in registrul partidelor politice

 Partidul Forta Nationala, singurul partid din Romania afiliat la Miscarea pentru Europa Natiunilor si Libertatii, a fost inscris oficial in registrul partidelor politice la pozitia 121 (http://tmb.ro/index.php/partide-politice ). Din acest moment, partidul Forta Nationala

incepe pregatirea pentru alegerile din aceasta toamna pentru a oferi societatii romanesti alternativa unui partid patriotic capabil sa ii apere interesele.

            Partidul Forta Nationala invita cu aceasta ocazie toate fortele nationaliste si toti romanii iubitori de tara sa i se alature pentru a construi impreuna in Romania o noua directie de actiune, una care sa aiba in vedere suveranitatea si autodeterminarea natiunii romane conform cu interesele si cu valorile noastre proprii.

            In aceste vremuri in care Uniunea Europeana nu stie incotro sa se indrepte si in care Romania poate avea un rol important de jucat pe scena europeana, partidul Forta Nationala lanseaza invitatia ca toti romanii care isi iubesc tara sa se adune in jurul flacarii in trei culori - sigla formatiunii - pentru a scoate Romania din marasm si a-i acorda vocea care i se cuvine la nivel european.

 

 

 

Mircea Gainusa - Secretar General Forta Nationala

 1.07.2016

0 comentarii2849 vizualizări01 iulie 2016




rss 2.0
rss 2.0