Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Laszlo Tokes sa raspunda penal pentru declaratiile sale, iar Universitatea de Vara de la Baile Tusnad sa fie interzisa.

Declaratiile europarlamentarului Laszlo Tokes de astazi despre autonomia maghiarilor si despre protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, facute in cadrul Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, trebuie sa atraga raspunderea penala a autorului de vreme ce oficialul este un cetatean roman care activeaza impreuna cu o putere straina impotriva intereselor Romaniei. Daca din punct de vedere al cetateniei romane, Tokes este un tradator de tara, din punct de vedere al calitatii sale de europarlamentar al Ungariei  este un oficial strain care se amesteca in politica interna a Romaniei si care aduce atingere grava suveranitatii statului roman!

Pe de alta parte, Universitatea de Vara de la Baile Tusnad in cadrul careia, in fiecare an, se dau mesaje impotriva Constitutiei Romaniei, trebuie interzisa pentru ca desfasoara in mod programatic activitati impotriva suveranitatii Romaniei. Constitutia Romaniei, art. 1 alin. (1), precizeaza ca "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil", iar la art. 3 alin (1) se stipuleaza clar ca "Teritoriul Romaniei este inalienabil". Sunt necesare asadar masuri concrete de aparare a Constitutiei in cazul activitatilor europarlamentarului Ungariei Laszlo Tokes si a Universitatii de Vara de la Baile Tusnad.

Solicit de aceea autoritatilor statului roman sa puna capat o data pentru totdeauna acestui desant anti-romanesc anual de la Baile Tusnad care nu mai poate fi tolerat si ale carui consecinte pot fi dramatice in termenii incurajarii miscarilor separatiste extremiste maghiare din Transilvania.

In conditiile in care separatismul si conflictele rasar peste tot in Europa, a permite in continuare desfasurarea activitatilor iredentiste pe teritoriul Romaniei cu participarea inaltilor oficiali ai Ungariei, printre care insusi premierul Viktor Orban, reprezinta un act de inconstienta. Partidul Forta Nationala cere masuri imediate de stopare a Universitatii de Vara de la Baile Tusnad si demararea masurilor legale impotriva celor implicati in activitatile de destramare a unitatii nationale.


Mircea Gainusa -Secretar General

Forta Nationala

23.07.2016

0 comentarii2814 vizualizări23 iulie 2016




rss 2.0
rss 2.0