Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
PSD: "Legiferarea explicita a gratuitatii cazierului fiscal este necesara"

Partidul Social Democrat precizeaza ca mentionarea cazierului fiscal in propunerea legislativa privind eliminarea a 102 taxe nefiscale este necesara pentru a preveni introducerea ulterioara a unor tarife mascate pentru prestari servicii, asa cum s-a intamplat in alte cazuri asemanatoare, inclusiv in cazul cazierului fiscal. Legiferarea explicita a gratuitatii cazierului fiscal este singura garantie ca aceasta taxa nu se va intoarce in viitor sub o alta forma. Facem aceste precizari pentru ca opinia publica sa nu fie indusa in eroare de unele afirmatii aparute in spatiul public.

                     Subliniem faptul ca actualele reglementari nu sunt foarte clare in privinta regimului eliberarii cazierului fiscal, lasand posibilitatea ca diversele autoritati din acest domeniu sa poata introduce ulterior, prin ordin de ministru sau de sef de institutie,  diverse tarife mascate. Nu le mai spun taxe, ci tarife, dar in final cetateanul ajunge sa fie trimis din nou la casierie.

                     Pentru a preintampina astfel de situatii, in propunerea legislativa a PSD s-a introdus sintagma "Cazierul fiscal se emite fara perceperea de taxe", astfel incat autoritatile din acest domeniu sa nu mai poata introduce ulterior alte tarife mascate pentru eliberarea acestui document.

0 comentarii3661 vizualizări10 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0