Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Plecati, plecati, nu mai stati aici!

Am urmarit cu o mirare care s-a transformat, treptat, in stupefactie spusele domnului prim-ministru Dacian Ciolos la un eveniment public de zilele trecute. Fragmentul de discurs la care ma refer a fost transmis la televiziunile de stiri. Domnia sa vorbea despre viitor. Despre viitorul natiunii. Numai ca n-am inteles despre care natiune e vorba! Domnul prim-ministru a inceput de la ideea ca exista romani cu o situatie materiala buna, stabiliti in strainatate de foarte multi ani - si era vorba despre romanii stabiliti in Occident. Foarte bine, asa e!
Romanii ceilalti, cei din tara, adica, ar trebui sa se gandeasca sa ia legatura cu cei plecati. Interesant, dar de ce anume?
Pentru ca, zice in continuare dl. Ciolos, cei plecati mai de mult pot sa ii ajute pe cei din tara, de exemplu, sa deschida o afacere "dincolo". Mda, nu suna rau, dar exista oare romani cu un mix de bani, idei si spirit antreprenorial care sa constituie un grup atat de mare incat sa vina ditamai premierul si le spuna ce sa faca?
Ei, spune dl. Ciolos, daca nu afaceri, cei din afara ar trebui sa le gaseasca celor de aici locuri de munca in Occident... Hopa! Adica nu ajunge ca, de mai bine de un sfert de secol, romanii alungati de saracie pleaca in Occident, acum vine seful Guvernului acestei tari si le spune: gasiti-va de lucru acolo! De ce nu promite premierul locuri de munca si oportunitati de afaceri aici?
Si, in final, dl. Ciolos spune ca noi, romanii, ar trebui sa facem "o colonizare inteligenta" a spatiului (din Occident) in care avem interese! Adica noi, care avem de 25 de ani un spor natural negativ, sa colonizam - si inca "inteligent"! - Occidentul!
Nici nu stii daca sa razi sau sa plangi!
Corul de tamaietori tehnocrati si neoliberali il va ridica in slavi pe premier. Se va gasi un analist explicacios care sa imbace ideea d-lui Ciolos (oare chiar o fi a lui?) intr-un esafodaj politico-ideologic la moda. Iar oamenii, care oricum pleaca, vor avea acum o justificare primita de la cel mai inalt nivel...
Premierul a facut o greseala. O greseala care, acum, e mai grava decat o crima! De fapt, dl. Ciolos le-a spus romanilor ca locul lor nu mai e in Romania! Ca trebuie sa plece! Asta se cheama subminare a sperantei nationale. Subminarea increderii ca noi, romanii, mai putem face ceva intr-o tara care a fost a noastra!
In 1990, premierul de atunci, Petre Roman, a spus la un miting ca "toata industria romaneasca e un morman de fiare vechi". Urmarea a fost ca s-a purces la un jaf generalizat si la vanzarea intreprinderilor la kilogram. Astazi, orice ins care mai are un neuron in cap realizeaza cat rau a facut Romaniei acea declaratie!
In 2016, premierul de acum spune ca romanii trebuie sa-si gaseasca locuri de munca in Occident. Oare peste 25 de ani va mai exista Romania?
Nu pot sa nu leg aceasta declaratie de insistenta cu care se flutura, la Bruxelles, ideea primirii in Europa, in continuare, a milioane de refugiati si relocarea acestora in tari din Est. Este o idee care, la randul ei, imi aduce aminte de cele mai negre proiecte ale Germaniei naziste. Cine si de ce doreste distrugerea identitatilor si a statelor nationale?
Poate ca premierul nu si-a dat seama ce spune. Poate ca a avut o intentie buna, dar s-a exprimat gresit. Dar, din pozitia de prim-ministru, nu ai voie sa gresesti in acest fel. Nu romanii trebuie sa plece, dumneavoastra, domnule prim-ministru trebuie sa plecati!


Europarlamentar Laurentiu Rebega,
vicepresedinte al Grupului Europa Natiunilor si Libertatii.

0 comentarii4074 vizualizări10 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0