Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Angela Merkel se foloseste de romani in lupta impotriva Marii Britanii.

Cancelarul Germaniei se foloseste de romani pentru a-si regla conturile cu Marea Britanie, lansand ideea ca singura calitate a romanilor in UE este aceea de a fi imigranti prin Europa. Ceea ce uita Angela Merkel este ca pericolul pentru Europa nu il constituie muncitorii romani sau bulgari, ci imigrantii non-UE care sunt sursa de amenintari teroriste si care nu vor dori niciodata sa se integreze valorilor europene.

Faptul ca ii foloseste pe romani ca exemplu negativ face parte din stilul Cancelarului Germaniei, foarte darnic cu imigrantii arabi pe care i-a invitat in Europa in ciuda pericolelor pe care le implica venirea lor, dar care are ochi rai pentru cei care practica libera circulatie in interiorul UE.

Ramane sa ne intrebam de ce avem atatia romani care isi cauta de munca in alte tari din UE, ceea ce constituie o realitate indiscutabila a ultimilor ani. In afara de incompetenta si coruptia clasei politice romanesti din ultimii 26 de ani, exista si cauze externe nu mai putin grave. Felul in care statele occidentale au tratat Romania, nu ca partener, ci ca piata de desfacere si ca pepiniera de mana de lucru, reprezinta o cauza la fel de importanta care i-a facut pe romani sa plece la munca in Occident.

E usor sa ii dai de exemplu pe romani ca pleaca la munca in statele bogate daca nu te uiti la felul in care acelasi Occident a tratat Romania, "ajutand-o" sa ramana la periferie. Daca cineva cauta dovezi, sa se uite la "investitiile" firmelor occidentale in domeniile strategice din Romania care au fost privatizate ieftin in avantajul companiilor straine cu promisiunea ca vor fi modernizate. Modernizarea nu a mai venit niciodata, desi era inclusa in contractele de privatizare, ceea ce a pus capat mitului marilor investitori straini. Romania a ramas in schimb fara resurse si fara capacitati de productie, iar romanii isi cauta viitorul in alte parti.

 

Mircea Gainusa - Secretar General

Forta Nationala 16.10.2016.

 

.

 

 

Limitele interpretarii
Teoretic, ar fi de bine! Dar practica ne omoara!
O recenta declaratie a doamnei Angela Merkel ne arata, probabil neintentionat, adevaratele raporturi dintre statele membre ale Uniunii Europene. Referindu-se la consecintele Brexit-ului, cancelarul Germaniei a afirmat ca Marea Britanie nu va beneficia de accesul la piata comuna europeana daca nu va accepta, la randul ei, principiul liberei circulatii a fortei de munca din Europa in Regatul Unit. Altminteri, a argumentat doamna Merkel, si alte state din Uniune ar putea sa pretinda exit-ul, ca urmare a nemultumirilor fata de "muncitorii romani si bulgari".
Teoretic, spusele doamnei Merkel ar putea fi interpretate ca o aparare a drepturilor muncitorilor romani si bulgari. Dar este vorba despre un fals grosolan! Cauzele reale ale Brexit-ului sunt legate de un tratament economic preferential pe care il doreste Marea Britanie. Iar in ceea ce priveste migratia, nemultumirile britanicilor (ca si ale germanilor, de altfel) se leaga in primul rand de valul de refugiati din Orientul Mijlociu si nu atat de romani si bulgari (e interesant ca doamna Merkel nu a suflat o vorba despre polonezi, desi acestia sunt pe primul loc intre europenii care muncesc in Regatul Unit).
Din spusele doamnei Merkel reiese, insa, altceva: in Uniunea Europeana, romanii si bulgarii sunt slugi. Ei trebuie sa fie tolerati (pentru ca fac munci pe care occidentalii le refuza), dar (prin faptul ca au fost nominalizati) nu vor fi niciodata mai mult decat slugi!
Cum ramane cu refugiatii, pe care cancelarul Germaniei ii primeste cu bratele deschise? Probabil ca si acestora li se rezerva acelasi statut, dar prin "redistribuire" in tarile de unde pleaca o forta de munca mai calificata.
Daca actiunile de mai sus ar fi intreprinse de o persoana particulara, ar fi incadrabile, juridic, la "trafic de carne vie". Daca sunt intreprinse de statele puternice, se numesc "actiuni umanitare"!
Sa fiu bine inteles! Vreau sa traiesc intr-o lume in care migratia sa fie un fenomen natural si individual, iar "strainul" sa nu fie nici stapan si nici sluga. Vreau ca in fiecare tara sa fie respectate cultura, legile si obiceiurile (bune!) ale locului, iar fiecare om sa fie tratat cu aceeasi masura. Aceasta este Europa pe care o vreau! Se pare, insa, ca doamna Merkel vrea altfel!


Europarlamentar Laurentiu Rebega
Vicepresedinte al Grupului Europa Natiunilor si Libertatii

0 comentarii3633 vizualizări16 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0