Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Palmer trebuie sa explice cum a facut trafic de influenta in favoarea prietenilor sai, de la Fundatia Conservation Carpathia.

In calitate de presedinte al Comisiei parlamentare pentru Mediu, dar si de simplu cetatean ingrijorat de situatia padurilor Romaniei, fac un apel public la Cristiana Pasca - Palmer, ministrul responsabil, sa raspunda cat mai urgent acuzatilor foarte grave care i se aduc in materialul de presa Ancheta Nostra Silva. Germanul Promberger, omul de legatura Conservation Carpathia - Ministerul Mediului, aparut in data de 19 octombrie, in cotidianul Puterea.

Investigatia a scos la iveala informatii si indicii foarte grave privind posibile fapte penale si complicitati vinovate intre conducerea Ministerului Mediului, reprezentata de Cristiana Palmer si secretarii de stat Erika Stanciu si Viorel Lascu, si diversi oameni de afaceri straini cu interese majore in domeniul padurilor, grupati in jurul Fundatiei Conservation Carpathia.

In esenta, jurnalistii sustin ca o institutie publica de prima linie, Ministerul Mediului, a fost confiscata de interese private, iar oameni de afaceri foarte puternici au reusit sa isi puna oamenii in functii cheie la finele lui 2015. Prin intermediul functiilor publice pe care le ocupa in prezent, aceste persoane nu fac decat sa promoveze binele celor care i-au pus in functii si sa sprijine jefuirea padurilor Romaniei.

In lumina informatiilor aparute, seful acestui minister trebuie sa isi lamureasca cat mai urgent propria situatie si pe cea a colaboratorilor din subordine. Lipsa oricarei reactii publice din partea Cristianei Palmer nu poate insemna decat acceptarea acuzatiilor care i se aduc si tolerarea complicitatilor penale dintre reprezentantii guvernului si oameni de afaceri onerosi.

Daca ministrul Mediului nu va dori sa ofere explicatiile publice care se impun atunci, in calitate de presedinte al Comisiei pentru mediu, voi folosi toate instrumentele legale si parlamentare de care dispun pentru aflarea adevarului. Acuzatiile impotriva Cristianei Palmer si a colaboratorilor sai de la Ministerul Mediului sunt prea grave pentru a fi ascunse sub pres.

Daca se confirma suspiciunile jurnalistilor, atunci avem de-a face cu un jaf de proportii unde reprezentatii Guvernului Ciolos, in loc sa protejeze resursele naturale si padurile Romaniei, au fost actori principali in jaful care se petrece.

Inchei adresandu-i public Cristianei Palmer un raspuns onest, daca este capabila, la urmatoarele intrebari:

  1. Ati facut trafic de influenta in favoarea proiectelor sustinute de colegii dumneavoastra, milionari in euro, de la Fundatia Conservation Carpathia?
  2. Ati facut trafic de influenta pentru proiectul constituirii Parcului National Fagaras, o afacere controlata in totalitate de prietenii dumneavoastra de la Fundatia Conservation Carpathia?
  3. Cum ati fost recompensata pentru devotamentul aratat?
  4. Aveti de gand sa va dati demisia din calitatea de ministru al Mediului sau va asteptati ca prietenii dumneavoastra sa va apere?
  5. De ce nu ati reactionat public la acuzatiile care vi se aduc, din moment ce ele aduc atingere grava institutiei pe care o conduceti?
  6. Ati informat primul-ministru despre acuzatiile aduse impotriva dumneavoastra? Este dispus sa tolereze in guvernul sau inca un ministru pentru protejarea marilor interese private?

 

Carmen Moldovan,

Presedintele Comisiei pentru mediu din Camera Deputatilor.

0 comentarii4543 vizualizări22 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0