Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
USL depune motiune simpla pe agricultura.
  • Motiunea simpla pe agricultura a fost finalizata in cadrul USL si urmeaza sa fie depusa in Parlament dupa Pasti.
  • Depunem motiune de cenzura pentru ca:

o    lipsa masurilor pentru combaterea evaziunii in agricultura:  evaziunea fiscala a ajuns in agricultura si in comertul cu alimente la peste 2 miliarde de euro anual;

o    NU exista o strategie de sprijinire a agriculturii pe termen lung, prin ajutoare de stat identificate corect;

o    camerele agricole sunt politizate - camerele agricole au fost create pentru a deservi coalitia de guvernamant in urmatoarele alegeri locale si parlamentare. Comitetul de initiativa pentru camerele agricole include 8 parlamentari, majoritatea din coalitia de guvernamant.

o    lipsa de reactie si de solutii la scumpirea accentuata a alimentelor - alimentele se scumpesc intr-un ritm galopant iar Guvernul se declara incapabil in fata acestei situatii. Pe de alta parte refuza scaderea TVA-ului la alimente la 5%.

 

    Asumarile Guvernului

    

  • USL refuza sa participe la orice dezbatere parlamentara pe asumarea raspunderii pe cele 2 proiecte de lege:

o    plafonarea salariilor, actiune care instiga la incalcarea legilor in Romania;

o    codul de dialog social.

 

    Plafonarea salariilor profesorilor

 

  • PDL se plange ca efortul bugetar suplimentar pentru 2011, pentru a acoperi majorarea salariilor cu 50%, este de 500 milioane euro.
  • Daca bugetul de stat ar fi gestionat cum trebuie, nu dupa criterii politice ar fi bani si pentru plata salariilor profesorilor, si nu numai, a tuturor bugetarilor. Presedintele crede ca profesorii muncesc putin, asa ca nu merita salarii mai mari.
  • PDL si-a batut joc de profesori promitandu-le salarii mai mari cu 50%. Dar cum a promis PDL a si "uitat".
  • De ce sa dea bani la salarii cand din creseterea salariilor clientelei portocalii nu-i mai ramane niciun ban. PDL prefera sa fure in loc sa gestioneze banii asa cum ar trebui.
  • Dupa ce cu aproape 2 ani in urma dascalii au fost amagiti ca vor avea salarii decente, situatia s-a schimbat dupa ce PDL a preluat puterea. Cadrele didactice au fost nevoite sa-si castige drepturile in instanta. Cateva mii de persoane si-au castigat deja drepturile, dar Guvernul Boc nu vrea sa le puna in aplicare pentru ca nu sunt bani. Legea nu e la fel pentru toti. PDL nu respecta reguli, dar vrea ca regulile sa fie respectate.
  • Intentia guvernului de a plafona salariile personalului didactic este o incalcare grava a drepturilor pe care profesorii le-au castigat in instanta.
  • Premierul Emil Boc a anuntat ca nu va permite majorarea salariilor profesorilor cu 50%, Guvernul urmand sa adopte un act normativ prin care sa se stabileasca faptul ca raman valabile doar majorarea de 17% stabilita in 2008 de Guvernul Tariceanu si majorarea de 15% aplicata anul acesta tuturor bugetarilor.

 

Biroul de presa PC.

 

0 comentarii2807 vizualizări11 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0