Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 14 Aprilie 2024 - 14587
Depunere motiune Vasile Blaga.

La Conventia Nationala din 14 mai voi candida la functia de presedinte al Partidului Democrat Liberal. Acum cateva minute am depus, conform Statutului, programul politic "O Romanie dreapta, O Romanie europeana" si lista cu semnaturile membrilor Grupului de promovare.
In ultima vreme, foarte multi dintre dumneavoastra m-ati intrebat ce anume ma determina sa candidez si, de fiecare data, v-am cerut sa aveti rabdare. Azi va pot da acest raspuns.
Candidez pentru ca sunt convins ca partidul are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, de o noua abordare in actiunea sa politica. O actiune politica a lucrului bine cumpanit si a lucrului bine facut! O actiune politica intemeiata pe competenta si fermitate!
Candidez pentru ca muncesc de 20 de ani in acest partid, il iubesc ca pe propria familie si cred in destinul sau politic!
Candidez pentru ca intotdeauna am spus lucrurilor pe nume! Candidez pentru ca stiu ca se poate mai bine!
Este adevarat ca PDL si-a asumat guvernarea intr-un moment greu pentru Romania, intr-o perioada de criza. Este adevarat ca partidul a scazut in sondaje datorita masurilor dure si nepopulare, dar corecte si necesare, pe care Guvernul a trebuit sa le ia pentru iesirea tarii din criza!
Stiu insa, ca atat in guvernare, cat mai ales in partid lucrurile se pot face mai bine!
Fiind concentrat mai mult pe guvernare, PARTIDUL a ajuns sa sufere in interiorul sau in ceea ce priveste dezbaterea si decizia politica! Este o realitate simtita de majoritatea membrilor activi ai acestui partid.
Nu atac pe nimeni si nu critic pe nimeni. Fiecare dintre noi, intr-o mai mare sau mai mica masura, avem o responsabilitate! Insa este o realitate, o stare de fapt care trebuie schimbata!
Candidez pentru ca sunt convins ca PDL are o mare oportunitate politica. PDL trebuie sa fie partidul care sa stranga in jurul sau si sa reprezinte toate fortele si optiunile politice de dreapta si centru-dreapta din societatea romaneasca.
Culoarul de centru-dreapta al politicii romanesti este liber prin disparitia PNL ca partid independent, odata cu participarea sa la coalitia condusa de PSD. De asemenea, majoritatea romanilor isi declara adeziunea catre politicile de centru-dreapta. Iar PDL este singurul partid de centru-dreapta angajat in lupta impotriva coruptiei si care promoveaza reformele necesare pentru cresterea nivelului de trai al tuturor cetatenilor.
Candidez pentru ca PDL trebuie sa fie un partid unit, puternic, consecvent principiilor si valorilor sale. Un partid popular european modern!
Alegerile interne sunt intotdeauna dificile. Suntem cu totii membri ai aceluiasi partid si avem aceleasi convingeri politice.
Asa cum spuneam, partidul are nevoie de o rupere de ritm, de o noua abordare. Este timpul sa alegem presedintele care poate recastiga increderea electoratului in partid, presedintele care ii poate revigora si mobiliza pe toti membrii in toata tara, presedintele care poate sa asigure inca patru ani de guvernare pentru PDL - un partid puternic, increzator in fortele sale!
Candidez pentru ca am un Proiect pentru PDL si pentru Romania! Programul meu cuprinde atat principiile politicilor publice de modernizare a tarii, cat si reformele pentru revigorarea partidului. Trebuie sa demonstram romanilor ca putem transforma PDL intr-un partid popular european modern! Trebuie sa recastigam increderea ca putem transforma si Romania intr-un stat european prosper, puternic si respectat.
Am intrat intr-o competitie interna, fireasca pentru orice partid politic si nu intr-un razboi. Este o competitie a ideilor si a strategiilor care au menirea sa readuca PDL aproape de inima romanilor prin solutii cinstite si corecte pentru a le face viata mai buna.
In interiorul partidului am numai prieteni, adversarii mei sunt in afara partidului! Ei se regasesc in PSD si PNL, partide care, prin populism, minciuna si demagogie incearca sa-i pacaleasca pe romani. Ei sunt adversarii tuturor celor din PDL, indiferent ca ii cheama Blaga sau Boc, Frunzaverde sau Stolojan, Flutur sau Ostaficiuc, Raluca Turcan sau Mihaela Popa.
O spun raspicat: obiectivul meu principal este ca PDL sa se mentina la guvernare si dupa alegerile din anul 2012, astfel incat sa finalizam reformele incepute si sa sprijinim cresterea economica dupa iesirea din criza. Numai in aceste conditii romanii pot avea garantia cresterii nivelului de trai.
Sunt convins ca acest obiectiv este pe deplin realizabil continuand parteneriatul nostru consecvent si sincer cu presedintele Romaniei Traian Basescu.
In incheiere, doresc sa multumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei motiuni si tuturor celor care sprijina candidatura mea. De asemenea, multumesc parlamentarilor, primarilor, consilierilor judeteni, consilierilor locali si simplilor membri de partid, care, din considerente statutare, nu au putut fi inclusi in lista de 35 de membri ai Grupului de promovare.
Toti faceti parte din echipa mea!
Echipa Partidului Democrat Liberal pentru o Romanie Dreapta, o Romanie Europeana!

Vasile Blaga.

0 comentarii2849 vizualizări12 aprilie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0