Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
MOTIUNEA "PRU, INCOTRO?"

Prezentare generala. Aceasta motiune are la baza art. 26, potrivit caruia "membrii PRU au urmatoarele drepturi: sa-si exprime liber opiniile referitoare la activitatea partidului si a forurilor sale de conducere, in cadrul structurilor organizatorice ale partidului; sa fie informati cu privire la activitatea organizatiei din care fac parte si a forurilor de conducere ale acesteia; sa participe la intrunirile si sedintele forurilor de conducere in care urmeaza sa se dezbata si sa se adopte o hotarire cu privire la activitatea sau functia lor politica; sa se adreseze forurilor de conducere ierarhic superioare in situatiile in care cererile sau doleantele lor nu s-au rezolvat".
Situatia de fata a Partidului Romania Unita este cea a unei incremeniri in proiect. Dupa rezultatul de la alegerile parlamentare care va fi analizat pe scurt in acest document, PRU a disparut de pe scena politica ca si cum nu ar fi existat, asa zisii comunicatori ai partidului devenind doar comentatori pe tema scandalului unor dezvaluiri care nu au legatura nici cu doctrina, nici cu activitatea partidului. In aceasta situatie, se pune intrebarea "PRU, incotro?" Ascunderea gunoiului sub pres, camuflarea erorilor si a devierilor si vopsirea lor in mari succese nu modifica starea de fapt care este aceea ca PRU si-a pierdut linia doctrinara, identitatea nationalista si nu mai are nicio viziune sau perspectiva de oferit, din postura in care se afla in prezent, nici macar propriilor membri, daramite celorlalti cetateni romani care ar putea fi interesati de valorile identitare.
Se impune de aceea, dupa prezentarea punctuala a blocajului actual in care se afla partidul si a cauzelor care ne-au adus in acest impas, sa identificam solutii urgente si sa purcedem la aplicarea lor imediata, daca dorim ca acest proiect politic, demarat cu intentia de a veni in sprijinul istoriei acestui Neam, sa continue conform cu principiile sale constitutive. Trebuie precizat ca Biroul Permanent National nu poate fi facut responsabil pentru deciziile din ultima vreme deoarece acesta nu a fost intrunit de mult timp si niciuna din deciziile oficiale din ultimele 6 luni nu a fost luata in cadru statutar. Trebuie amintit aici ca declaratia presedintelui PRU din noaptea alegerilor potrivit careia "BPN sunt eu cu Sebi" arata o iesire totala in afara cadrelor statutare ale partidului. Oameni veniti de nicaieri aflam acum ca au destinul partidului in maini, livrat de nu se stie cine.
Erorile care au dus la inghetarea evolutiei PRU:
I. Inainte de alegeri
1. Renuntarea la temele nationaliste (apararea valorilor majoritare, a drepturilor romanilor din Transilvania, a identitatii culturale si istorice romanesti, euroscepticismul, propunerile Coalitiei pentru Familie, sprijinirea valorilor crestine si a BOR, a mesajului justitiar si anti-coruptie) si adoptarea unui parcurs public total contrariu ideilor initiale,

ceea ce a dus la confuzia alegatorilor si a simpatizantilor, la critici dure impotriva PRU, la pierderea identitatii doctrinare si la impostura unui partid care il are pe Vlad Tepes ca simbol, dar propovaduieste coruptia si iertarea coruptilor.
2. Lipsa de comunicare dintre decidenti si filiale. Liderii judeteni, precum si aparatul central al PRU au aflat de la televizor, pe toata durata campaniei, care sunt temele de campanie, mesajele, directiile de actiune, fara sa fie consultati, pusi adeseori in situatia ingrata de a justifica in emisiunile la care participau idei contrare bunului simt, contrare identitatii insesi a PRU, despre care nu fusesera anuntati in prealabil si privitor la adoptarea carora nu fusesera chestionati nici macar formal.
3. Subsumarea intregului partid si a campaniei electorale unor interese personale, lucru care a devenit evident dupa alegeri. Altfel spus, toti cei care au luptat in aceasta campanie crezand ca slujesc nationalismul romanesc, un partid nou, o alternativa la politica romaneasca de pana acum, au descoperit cu stupoare, si descopera in fiecare zi pe masura ce noi detalii ies la iveala, ca au fost folositi de fapt pentru ca un personaj sa isi rezolve problemele lui strict personale, iar beneficiul electoral al muncii PRU a fost directionat catre alte partide, intentionat sau nu.
4. Si inainte, dar mai ales in perioada alegerilor, PRU nu a functionat ca un partid, ci ca o societate comerciala, in care activitistii simpli, dar si persoanele cu functii de raspundere, au fost tratati ca niste angajati care trebuie sa indeplineasca ordine al caror sens si efect a fost revelat abia dupa alegeri.
5. Nerespectarea conditiei initiale asumate la negocieri ca venirea unor alte grupuri in PRU nu va duce la diluarea mesajului, nici la schimbarea directiei doctrinare a partidului. Dimpotriva, mesajul propriu, constitutiv al PRU a disparut, fiind inlocuit de mesaje paralele, ba chiar antinomice, interpretate ca o tradare si calificate negativ de o mare parte a nationalistilor.
6. Nu am canalizat atentia pe solutii in versiune proprie si pe niste vectori de imagine credibili. Au lipsit viziunea si strategia de actiune in campanie. A sta sa te ancorezi intr-un om ca Victor Ponta, fost premier din afara partidului, si sa-ti subjugi toata campania in detrimentul masurilor si proiectelor tale a fost o greseala strategica uriasa. Putem spune cu certitudine ca a fost o gafa teribila propunerea lui Victor Ponta ca premier. Pe de alta parte, cand PRU isi asuma o propunere de premier, acel om militeaza pentru programul partidului, pentru solutiile respective si face front comun cu partidul respectiv pentru a oferi Romaniei o guvernare. Credem ca relatia a fost gresit inteleasa de ambele parti. Daca domnul Ponta nu intentiona sa vina cu arme si bagaje in campania PRU, trebuia sa spuna lucrurile acestea foarte transant. Poate le-a spus, noi nu am participat la decizie. Daca presedintele partidului a inteles ca domnul Ponta nu vrea sa faca lucrul acesta, trebuia sa recalibreze imediat discursul, strategia si sa puna accent pe atu-urile noastre, nu sa se angajeze in continuare pe un drum inchis. Din cauza acestei situatii, au existat colegi care au fost amenintati ca, dupa alegeri, se va avea grija de ei pentru ca s-au impotrivit acestei directii.
7. Dupa ce, la alegerile locale, in Transilvania s-a vazut un potential mare al mesajului PRU in aceasta zona, filialele din Ardeal au avut foarte mult de suferit din cauza asocierii cu PSD si cu Victor Ponta, precum si din cauza mesajelor pro-coruptie, data fiind sensibilitatea aparte a zonei. Nu s-a incercat niciun fel de sprijin pentru organizatiile

PRU din Transilvania, ba, mai mult, SMS-urile de propunere a lui Victor Ponta ca premier au fost daunatoareimaginii si activitatii acestor filiale.
8. O gafa imensa a fost campania de Black Friday, care nu doar ca a atras critici vehemente si i-a pus pe multi dintre colegi intr-o situatie jenanta, dar are si consecinte juridice grave prin actiuni penale indreptate nu doar impotriva PRU, ci si impotriva unor persoane fizice care sunt membri ai PRU.
9. Amnistia penala a fost una din marile erori ale campaniei care a trecut, constituind punctul culminant al negarii de sine a PRU. Un partid care a depus in Parlament un proiect de lege al inchisorii pe viata pentru corupti a promovat in campanie iertarea coruptilor si de pedeapsa penala, si de recuperarea prejudiciilor. A fost ca si cum Papa de la Roma ar predica Islamul! Daca doriti sa stiti care au fost reactiile, cititi comentariile din mediul online de la vremea respectiva si veti afla cum a fost perceput PRU pentru acest mesaj care, iarasi, nu a avut acordul partidului, ci a circulat pe deasupra noastra!
10. In aceeasi linie, difuzarea pana la saturatie a facaturii clipului Anonymus ne-a decredibilizat complet. Va fi nevoie de multa munca, seriozitate si o distantare totala de aceste practici ca sa recastigam increderea oamenilor.
11. In fine, ca sa punem punctul pe i, am fost condusi discretionar in toata aceasta perioada, motiv pentru care nu am putut interveni sa corectam nimic. In niciun partid nu exista conducere de facto, de drept divin, pe viata, indiferent de greseli, iar PRU nu este o mostenire in proprietatea nimanui. Pentru a fi presedintele PRU trebuie sa ai sustinerea partidului, a membrilor care au crezut in PRU, au muncit si au suferit pentru nasterea si cresterea lui. In momentul de fata, exista o dezamagire in corpul mare al partidului fata de actualul presedinte PRU Bogdan Diaconu, motiv pentru care acesta ar fi trebuit sa ia serios in considerare solutia de a se retrage pentru a lasa partidul sa continue pe linia nationalista.  Varianta "dupa mine potopul" nu trebuie acceptata, PRU trebuie sa continue, invatand din greseli, dar nu se poate cantona la nesfarsit in aceleasi persoane, aceleasi atitudini dispretuitoare, fara sa isi semneze certificatul de deces. Pretentia unora ca ei "au facut PRU", lansata la inceputul acestei saptamani intr-o emisiune televizata, este jignitoare fata de cei care au nascut acest proiect cu mult inainte de evenimentele recente, fiind o minciuna sfruntata care trebuie clarificata. Nu, PRU nu a fost facut in ultima jumatate a acestui an, cine nu stie istoria PRU poate consulta macar actele de infiintare de la Tribunalul Bucuresti! Exista doua directii, cea nationalista si identitara care reprezinta adevaratul PRU si o directie oportunista a celor care isi doresc un partid satelit al PSD, in fapt un PSD mai mic unde ei sa fie vatafi. Exista nationalisti asumati si nationalisti facuti la apelul bocancilor. PRU, daca vrea sa continue, trebuie sa se bazeze pe cei care isi asuma doctrina si principiile sale, in acord de substanta cu ideile generale ale nationalismului. Asadar, din acest moment, nu mai trebuie sa existe decat o singura directie, cea originara, a respectarii valorilor nationale, a doctrinei si Statutului PRU.
12. Incalcarea urmatoarelor principii statutare: "Intreaga activitate desfasurata in cadrul PRU are la baza urmatoarele principii: a). Transparenta procesului decizional, b). Libertatea de exprimare si de constiinta a fiecarui membru de partid, c) Respectarea ierarhiei de partid" (Art. 41).
13. Aparitia unor inregistrari compromitatoare care au prejudiciat grav imaginea partidului.

14. Frecventarea de catre presedintele PRU a unor persoane toxice, nefrecventabile, asocierea PRU cu unele dintre aceste persoane.
15. Este strigator la cer ca asa zisul for de conducere al PRU s-a mutat de cateva luni de la Sediul Central de pe Bdul Nicolae Balcescu nr. 17-19 la restaurantele AGO si Isoletta, deciziile fiind aprobate nestatutar de catre un grup de persoane obediente.
16. Acordarea de locuri in sectiile de votare membrilor PSD, semn al unor intelegeri dubioase, necunoscute de catre conducerea aleasa a partidului.
17. Simulacrul de intalnire cu Filialele judetene care a avut loc dupa alegeri prin care Filialele au fost impartite arbitrarin "bune" si "rele", conform unor principii stiute doar de unii.
II. Dupa alegeri
1. Nu a existat o analiza de tip Bilant dupa alegerile din 11 decembrie, asa cum ar fi fost normal si cum s-ar fi impus.
2. Nu a existat o asumare a rezultatelor si un comunicat despre pozitia oficiala a partidului privind rezultatul acestor alegeri.
3. In interiorul partidului nu s-a comunicat oficial timp de 40 de zile.
4. Implicarea post-alegeri a apropiatilor lui Sebastian Ghita, oficial membri in PRU, pe post de comentatori favorabili in cadrul postului detinut de acesta, transformand partidul in anexa unor interese personale, cu incalcarea flagranta a art. 8 care stipuleaza ca "PRU urmareste numai obiective politice".
5. Daca reactiile oficiale ale PRU si recalibrarile necesare, precum si comunicarile si deciziile interne dupa alegeri nu au avut loc, in schimb, presedintele partidului a compromis grav imaginea acestuia afisandu-se intr-o stare nefireasca alaturi de Sebastian Ghita intr-un club din Bucuresti chiar in noaptea infrangerii, ulterior defiland la Romania TV pe post de vagabondul vietii sale (aparitia presedintelui PRU in programul de Revelion al postului). PRU nu mai poate fi luat in serios cat timp nu se departajeaza de asemenea comportamente si nu revine la seriozitate si mesaje adevarate, dedicate tarii si neamului, nu distractiei unor personaje. PRU nu este nici industrie de divertisment, nici club de karaoke, nici Vacanta Mare, iar scopul existentei sale nu este sa rada o tara intreaga de noi.
6. Primul lucru necesar dupa alegeri era convocarea unui BPN, care, insa, nu s-a mai tinut din luna iunie 2016, asadar de jumatate de an. Cel putin dupa alegerile parlamentare, convocarea unui BPN era strict obligatorie. Este grav ca, de la ultimul BPN, presedintele PRU a facut numiri de presedinti de filiale judetene prin decizii unilaterale, existand situatii in care intr-o filiala au fost schimbati presedintii de cateva ori, iar in unele cazuri au fost schimbati arbitrar presedinti de filiala, fara macar sa fie anuntati, desi erau alesi statutar, cu incalcarea art. 42 alin. 4: "Forurile

de conducere ale partidului de la toate nivelurile sunt alese prin vot secret". De altfel, atributiile BPN, prevazute in art. 78 al Statului, au fost incalcate aproape in intregime.
7. S-a ajuns la situatia neverosimila, dar reala, in care anumite persoane care au performat in alegeri au primit amenintari pe motiv ca si-au permis sa il critice democratic pe presedintele in functie al partidului pentru deciziile luate. Un astfel de partid ne dorim?
C. SOLUTII
1. Convocarea Congresului Extraordinar al Partidului Romania Unita de catre presedintele PRU, conform art. 67, alin.1 din Statutul partidului
2. In cazul in care presedintele PRU refuza sa convoace Congresul Extraordinar al partidului, reunirea Consiliului National in vederea convocarii Congresului Extraordinar, conform aceluiasi art. 67, alin.1, din Statutul PRU
3. Desemnarea de catre Biroul Permanent al PRU a Comitetului de Organizare a Congresului PRU (format din 7-9 membri), conform art.67, alin. 3 din Statutul PRU
4. Convocarea Comisiei Nationale de Etica si Arbitraj pentru "cazul incalcarii principiilor doctrinare si programatice ale PRU si ale Statutului", conform art. 80 alin.4 din Statutul PRU si pregatirea de catre aceasta a unui raport in fata Congresului. In acest sens, Comisia Nationala de Etica si Arbitraj trebuie sa aiba in vedere art. 10, lit. d din Statut, care prevede principiul programatic al "eradicarii coruptiei", si art. 14, lit. a si lit. f, care prevad ca "nu poate deveni membru al PRU persoana care a fost condamnata penal pentru infractiuni savarsite cu intentie", dupa cum nici cel care "este cercetat penal sau s-a dispus inceperea urmaririi penale, pentru infractiuni de coruptie" (acest din urma punct a fost introdus in Statutul PRU la cererea expresa a actualului presedinte al PRU!).
5. Convocarea Comisiei Nationale de Control Financiar Intern pentru verificarea activitatii financiare a partidului conform art. 81 din statutul PRU in vederea clarificarii folosirii fondurilor partidului si prezentarea rezultatelor intr-un raport in fata Congresului, cu urmarirea art. 26 alin. j din Statut care prevede ca membrii PRU "sa foloseasca eficient si in interesul partidului baza materiala pe care o au la dispozitie, potrivit pozitiei lor in structurile organizatorice ale partidului". Mai mult, potrivit art. 87, "Administrarea patrimoniului, eficienta si oportunitatea cheltuielilor sunt decise de Biroul Permanent National, cu respectarea legislatiei in vigoare, in baza prevederilor prezentului statut si a hotararilor forurilor nationale de conducere.

6. Numirea de catre Biroul Permanent National a purtatorului de cuvant al PRU, conform art. 78, lit. j.
7. Aplicarea sanctiunilor prevazute de art. 30 din statut, potrivit caruia "membrilor PRU care nu respecta legile tarii, Statutul, Doctrina si Programul PRU, Regulamentele interne, instructiunile de partid, circularele Secretariatului General, hotararile si deciziile forurilor de conducere ase partidului, precum si celor care se abat de la linia partidului, aducand prejudicii acestuia, li se pot aplica, dupa caz urmatoarele sanctiuni (...)".


8. Demisia intregului Birou Permanent  al PRU si a presedintelui partidului, dupa efectuarea pasilor anterior mentionati, si preluarea conducerii interimare de catre Comitetul de Organizare a Congresului PRU, conform art. 26, lit. k, prin care se precizeaza ca membrii PRU au dreptul "sa demisioneze din orice functie detinuta in cadrul partidului". Comitetul trebuie sa elaboreze ulterior proiectul de "strategie de actiune a partidului intre doua Congrese" pe care sa il propuna spre aprobare Congresului Extraordinar, conform cu art. 70, alin c) din Statut.
9. Declansarea discutiilor si negocierilor cu celelalte partide nationaliste in vederea unificarii acestei zone politice, conform art. 96 din Statut, potrivit caruia "Partidul Romania Unita poate initia si stabili diferite forme de colaborare, asociere, afiliere si fuziune, pe plan intern si international, cu miscari politice, partide politice sau cu structuri ale societatii civile, atunci cand se constata ca ambele parti manifesta interes in realizarea unor scopuri comune, in conditiile in care acestea nu intra in contradictie cu Programul sau Statutul PRU, cu hotararile Congresului sau Consiliului National, cu dispozitiile Constitutiei si cu respectarea principiilor ordinii de drept".
10. Alegeri corecte si democratice la nivelul fiecarei filiale teritoriale care sa ofere legitimitate acestora in vederea participarii la Congres, conform Capitolului VIII Organizare interna din Statutul PRU de la art. 41 la art. 65.
11. Emiterea unui document care sa afirme intoarcerea la linia doctrinar-ideologica originara a partidului, national-democratia, conform doctrinei oficiale a PRU, depuse la Tribunal cu ocazia infiintarii partidului si, ulterior, confirmate de Congresul I al PRU prin documentele elaborate si adoptate, precum si cu dispozitiile art. 9 din Statut, pentru a clarifica actuala directie a PRU si pentru a distanta partidul de erorile grave din trecutul apropiat
12. Biroul Permanent al PRU trebuie sa ia act de art. 27, grav incalcat, care prevede, printre altele, ca membrii PRU au urmatoarele indatoriri:
"sa cunoasca, sa respecte, sa promoveze si sa aplice prevederile Statutului, ale Doctrinei National-Democrate si ale Programului PRU, precum si hotararile si deciziile luate de catre forurile de conducere;
sa fie loiali Partidului Romania Unita si sa actioneze pentru respectarea demnitatii membrilor sai si pentru pastrarea unitatii partidului;
sa actioneze pentru cresterea influentei partidului in societate;
sa respecte disciplina si democratia de partid;
sa contribuie la formarea si promovarea unui cadru democratic in interiorul partidului si sa respecte diversitatea opiniilor;
sa manifeste un comportament civilizat si sa aiba o tinuta morala corespunzatoare in familie si in societate;
sa nu actioneze impotriva intereselor Tarii si sa nu faca declaratii publice in numele partidului fara a fi mandatat in acest sens;
sa respecte legile Tarii si sa nu desfasoare activitati contrar acestora".


In incheiere, amintindu-l pe fondatorul doctrinar al nationalismului romanesc, Mihai Eminescu, pe care l-am aniversat zilele trecute, sa ne gandim la contextul in care acesta la 1870 a lansat indemnul - "Sa facem un congres" - si sa neintrebam ca si Eminescu - "Cine sunt acesti oameni si ce vor ei in tara noastra?".Vrem niste raspunsuri si le vrem acum.

Doamne ajuta!

Bucuresti
21 ianuarie 2017
Biroul Permanent National Partidul Romania Unita

0 comentarii3038 vizualizări21 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0