Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Fonduri nerambursabile pentru sectorul privat

In atentia domnului Adriean Videanu

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri

Domnule Ministru,

              V-am propus printr-o adresa anterioara o solutie de suplimentare a fondurilor nerambursabile pentru sectorul privat, respectiv sectorul productiv, prin realocarea unor sume, in cadrul POS CCE, Axa 1, realocare ce nu presupune proceduri avizate de Comisia Europeana, ci doar de Comitetul de Monitorizare al POS CCE.

Revenim la solicitarea noastra de realocare a unor fonduri in cadrul POS CCE, axa 1, care pot fi realizate astfel:

  • Transferul a 50% din bugetul alocat pentru Operatiunea “dezvoltarea structurilor de sprijin a afacerilor de interes national si international – POLI DE COMPETITIVITATE;
  • Transferul a 70% din bugetul ramas disponibil pentru Operatiunea “sprijin pentru consultant acordat IMM-urilor, in conditiile in care IMM-urile pot beneficia de finantare pentru consultanta eligibila in cadrul altor operatiuni;
  • Transferul a cel putin 70% din bugetul alocat operatiunii “sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere”, operatiune care pana in prezent nu a fost accesata.

Aceasta realocare poate suplimenta bugetul operatiunilor ce vizeaza dezvoltarea sectorului productiv cu aproximativ 200 de milioane de Euro, ceea ce in contextul actual reprezinta un beneficiu imens pentru sectorul privat.

Analizand indicatorii (numarul de IMM-uri finantate, numarul de locuri de munca ce pot fi create) asumati prin Documentul Cadru de Implementare, Axa1, Operatiunea 1, consideram ca, in conditiile actuale, acestia nu pot fi indepliniti. Tocmai de aceea credem ca realocarea propusa este absolut necesara atat din punct de vedere al angajamentelor asumate de Autoritatea de Management, cat si al sprijinirii sectorului privat in vederea cresterii economice.

 

Daniel Constantin

Presedintele Partidului Conservator

0 comentarii17332 vizualizări23 august 2010
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0