Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Multumesc doamna Vicepremier Shhaideh. Asa ma gandeam si eu.

Citind raspunsul doamnei Vicepremier Sevil din conferinta de presa sustinuta ieri la Bistrita, vis-a-vis de finantarea Aquapark, mi-am dat seama ca mai sunt oameni normali la care algoritmul prioritatilor functioneaza si nu este plin de bug-uri ca in cazul primarului Cretu.

Va marturisesc ca asa ma gandeam si eu doamna Vicepremier. In primul rand sa facem investitii in obiective care sa rezolve nevoile de zi cu zi ale oamenilor (apa, canal, strazi, scoli, crese, gradinite, iluminat public) si nu investitii in fantasmagorii pe care unii le viseaza si cand sunt treji.

Era suficient ca primarul Cretu sa se uite pe lista obiectivelor de investitii deja aprobate pentru perioada 2015-2019 pe PNDL, si sa vada ca 99% din proiecte finanteaza realizarea unor lucrari de infrastructura rutiera, tehnico-edilitara si socio-educativa. In domeniul turismului sunt maxim zece proiecte aprobate din miile de proiecte depuse si toate acestea pentru infrastructura in statiuni turistice (Bran, Muntele Baisorii, Secu, Ranca-Cornesu Mare, etc).

 Mai mult decat atat, acelasi primar sfatos trebuia sa se uite pe aceeasi lista sa vada ce proiecte au depus alte orase: reabilitare strazi in municipiul Arad, extinderea alimentarii cu apa si canal pe strazi in municipiul Oradea, modernizare infrastructura rutiera Cluj-Napoca, reabilitare cladire corp C5 invatamant primar din cadrul Liceului Teoretic German Johann Ettinger Satu Mare, reabilitarea zonei centrale a municipiului Suceava prin reabilitare pietonal, strazi si iluminat. Chiar si orasul Beclean are depuse proiecte pentru modernizarea scolilor din Figa si Coldau. Exemplele ar putea continua dar nu este cazul. Unii se plictisesc repede cand se aduc argumente iar altii chiar se enerveaza.

 In speranta ca acest program va functiona iar primarul municipiului Bistrita va depune urgent cateva proiecte esentiale pentru cetatenii acestui oras (apa la Slatinita si nu numai, modernizare si reabilitare strazi, iluminat public, etc), va multumesc doamna Vicepremier pentru raspunsul dat pe tema Aquapark.


Ioan Peteleu

Consilier local PNL.

 

0 comentarii3892 vizualizări02 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0