Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Romania groapa de gunoi a Europei.

Joi, 14 aprilie 2011, la sediul Partidului Ecologist Roman din Calea Victoriei 91-93, a avut loc o conferinta de presa, sustinuta de presedintele PER, Danut Pop, de prim-vicepresedintele PER, Viorel Pana si de coordonatorul Departamentului de Relatii Externe al PER, Adrian Maghinici. Temele abordate au fost:

1.     Consideratii asupra situatiei politice actuale.

2.     Prezentarea rezolutiilor Biroului Executiv Central al Partidului Ecologist Roman.

 

Prim-vicepresedintele Viorel Pana a declarat ca proiectele verzi ale Capitalei au fost abandonate. "Absenta Partidului Ecologist Roman din CGMB este si va fi resimtita de cetateni prin faptul ca tot ce ar fi insemnat proiect verde al Capitalei a fost eliminat din preocuparile actualilor consilieri", a mai precizat Viorel Pana. Partidul Ecologist Roman va prelua actualele proiecte verzi prezentate in CGMB (acoperisuri verzi, amenajarea Dambovitei) si va invita toate ONG-urile verzi din Capitala sa se alature Clubului Ecologist Roman in demararea unor parteneriate public privat in conformitate cu legislatia europeana (datorita faptului ca PER considera imperios necesara alinierea legislatiei in acest domeniu la legislatia UE). "Alaturi de proiectele prezentate in Consiliul General suntem convinsi ca societatea civila poate promova si dezvolta si alte proiecte care sa vizeze generic sanatatea Bucurestiului", a mai declarat Viorel Pana.

          Partidul Ecologist Roman considera ca in urma discutiilor purtate exista suficiente formule, posibilitati de investitii private care pot fi atrase in acest domeniu vital.

          Presedintele PER, Danut Pop s-a referit la campania de strangere de semnaturi pentru reducerea de TVA la 5 % pentru produsele de baza, demarata de Partidul Ecologist Roman in urma cu doua saptamani. Situatia in acest moment se prezinta astfel: numarul total de semnaturi stranse - 304 918. Cel mai mare numar de semnaturi a fost strans in urmatoarele judete: Bucuresti 38 413, Cluj 12 229, Bistrita-Nasaud 9 184, Maramures 7 888, iar media celorlalte judete este de aproximativ 6 500/judet. Operatiunea va continua pana in momentul programarii dezbaterii acestui proiect de lege in Camera Deputatilor.

          In continuarea conferintei, prim-vicepresedintele, Viorel Pana,  a prezentat calendarul actiunilor Partidului Ecologist Roman in urmatoarea perioada de timp. In perioada 9-14 mai va avea loc dezbaterea "Rosia Montana pro si contra" unde se vor prezenta argumentele stiintifice, economice, sociale, ecologice si politice pro si contra acestui proiect. La aceasta manifestare care se va desfasura sub patronajul Clubului Ecologist Roman sunt invitate sa participe toate organizatiile civice care si-au exprimat interesul si punctele de vedere in legatura cu acest subiect, oameni de stiinta, oficialitati locale si centrale. De asemenea, vor fi invitati sa participe ministrul Mediului Laszlo Borbely si ministrul Economiei, Ion Ariton.

 Pe data de 15 mai, cu ocazia deschiderii oficiale a sezonului estival, la Navodari, va avea loc dezbaterea "Romania groapa de gunoi a Europei", in cadrul campaniei "Pentru o Romanie curata". La aceasta manifestare vor participa oficialitatile locale, reprezentanti ai societatii civile, reprezentanti ai turismului de pe litoralul romanesc, parlamentari locali si reprezentanti ai Clubului Ecologist Roman. La eveniment vor fi invitati si ministrii Elena Udrea si Laszlo Borbely.

 

 

 

Biroul de presa

2 commentarii2814 vizualizări15 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0