Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Dezvoltarea sanatoasa a economiei nationale impune sustinerea capitalului autohton.

 Joi, 21 aprilie 2011, la sediul Partidului Ecologist Roman din Calea Victoriei 91-93, a avut loc o conferinta de presa, sustinuta de presedintele PER, Danut Pop, de prim-vicepresedintele PER, Viorel Pana si de coordonatorul Departamentului de Relatii Externe al PER, Adrian Maghinici. Temele abordate au fost:

1.    Consideratii asupra situatiei politice actuale;

2.    "Absenta preocuparilor ecologiste din politicile publice romanesti".

 Presedintele PER, Danut Pop a precizat ca nu doreste ca in Saptamana Mare sa critice pe nimeni, ci vrea doar sa ureze tuturor romanilor Sarbatori fericite, sanatate si implinirea tuturor dorintelor.

In continuare, prim-vicepresedintele PER, Viorel Pana a facut cateva consideratii cu privire la situatia economica si politica actuala. Viorel Pana s-a referit in primul rand la lipsa de personalitate si la pasivitatea partidelor parlamentare din opozitie si inutilitatea demersurilor pe care le-au initiat in ultima perioada. In acest sens, acesta a transmis un mesaj catre opozitie, in conditiile in care actuala Putere se va manifesta pana in, cel mai probabil, luna martie 2013, ca singurul demers care ar putea sa raspunda valului de nemultumire din intreaga societate romaneasca ar fi demisia in bloc a opozitiei din Parlamentul Romaniei.

In alta ordine de idei, Viorel Pana a facut o trecere in revista a cursului de schimb al monedei nationale din ultimii ani. Particularitatea prezentata se refera la faptul ca in cursul lunilor martie, aprilie si mai, asistam la o scadere a cursului euro fata de leu, exact in perioada de repatriere a profitului din afaceri pentru companiile multinationale. Pana considera ca servirea interesului national, avand in vedere penuria de resurse valutare, impune masuri care sa nu favorizeze sustinerea exportului de capital. In acelasi timp, in luna octombrie cursul leului inregistreaza cresteri spectaculoase datorita faptului ca guvernantii folosesc acest curs ca si curs de referinta pentru calcularea accizelor pentru anul urmator. Datele prezentate au vizat situatia statistica din perioada 2005 - aprilie 2011.

Viorel Pana sustine ca dezvoltarea sanatoasa a economiei nationale impune sustinerea capitalului autohton, iar Partidul Ecologist Roman va milita pentru toate acele mecanisme care sa permita asezarea capitalului autohton pe picior de egalitate cu investitiile straine. Singura sansa a Romaniei o reprezinta investitiile atat publice, cat si private, iar pentru realizarea acestui deziderat solutiile de finantare nu pot veni decat prin marirea gradului de absortie a fondurilor europene si prin parteneriatul public-privat. Pana propune ca toate proiectele verzi ale capitalei abandonate de consilierii generali sa fie realizate in cursul acestui an prin promovarea acestor parteneriate public-privat, prin asocierea Clubului Ecologist Roman cu ONG-urile si investitorii interesati in ecologizarea Bucurestiului.

In partea a doua a conferintei, in cadrul Clubului Ecologist Roman, cu ocazia zilei internationale a Pamantului a fost prezentata "Declaratia universala a drepturilor Pamantului-mama". La aceasta manifestare au participat acad. Razvan Theodorescu, presedintele Clubului Ecologist Roman , prof. univ. dr. Aureliu Leca si dr. Radu George Serafim.

 

Biroul de presa P.C.

 

0 comentarii2898 vizualizări21 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0