Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Ziua Libertatii Presei nu este o zi de sarbatoare in Romania.

Jurnalistii din intreaga lume sarbatoresc astazi Ziua Mondiala a Libertatii Presei. La 23 decembrie 1993, Adunarea Generala a ONU, declara ziua de 3 mai drept Ziua Mondiala a Libertatii Presei.

 

Din pacate, in Romania, aceasta zi este departe de a fi o sarbatoare. Presa din Romania, umilita si haituita, a uitat parca sa se bucure si nu mai are niciun motiv sa sarbatoreasca. Aceasta zi a devenit un prilej de reflectie, de evaluare, de cautari si mai putin o ocazie festiva.

 

Subminarea industriei media, prin punerea la zidul infamiei a presei ostile puterii si promovarea desantata a celor care-i lauda, face mult rau societatii romanesti. Nu mai este de mirare pentru nimeni ca Romania este plasata de catre organismele internationale, in ceea ce priveste libertatea de exprimare, pe un rusinos loc 88, alaturi de Bolivia, El Salvador si Brazilia.

 

Presa locala a intrat in colaps economic, societatile de difuzare a presei in faliment, iar institutiile publice din media SRR, SRTV si Agepres au ajuns la limita supravietuirii, depinzind de mila guvernului. In tot acest tablou apocaliptic, actuala putere este preocupata de cultul personalitatii si nu este de loc interesata de sanatatea societatii romanesti, care implica si o presa libera, independenta si nesupusa presiunilor politice ale celor aflati, vremelnic, la Putere.

 

 

Partidul Ecologist Roman a fost si ramane un partener de dialog si un prieten al mass-media din Romania. Dorim sa la transmitem, cu aceasta ocazie, tuturor colegilor din mass-media un calduros "La multi ani" si multa putere de munca pentru a reusi, impreuna, sa trecem peste aceste momente grele si sa facem ca aceasta tara sa-si redobandeasca demnitatea si libertatea pe care ne-am dorit-o cu totii atat de mult.

 

Presedinte PER,

Danut Pop

0 comentarii2072 vizualizări03 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0