Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Legea Colectiv este o lege care poate salva vieti.

Ionut Simionca, deputat PMP: "Legea Colectiv este o lege care poate salva vieti. Nimic din ce s-a intamplat la Colectiv nu mai poate fi reparat, dar putem evita pe viitor evenimente cu deznodamant similar". Legea care ar trebui sa impiedice un nou caz "Colectiv" a trecut de Parlament. Cei care nu au autorizatie de securitate la incendiu sunt obligati sa anunte la intrare.

 "Am o deosebita satisfactie ca am reusit sa elaborez si sa promovez, cu sprijinul colegilor parlamentari din toate partidele politice, o lege care poate salva vieti, este vorba de Legea Colectiv. Stiu ca nimic din ce s-a intamplat la Colectiv nu mai poate fi reparat, dar putem evita pe viitor evenimente cu deznodamant similar. Daca un club, restaurant sau alt spatiu public functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu, aceasta lege ii obliga pe proprietari sa semnalizeze lipsa autorizatiei printr-un panou. Astfel, persoanele care merg in aceste locuri vor cunoaste riscul de incendiu pe care si-l asuma si vor decide in cunostinta de cauza daca doresc sau nu sa se expuna acestui risc, in mod similar riscului de imbolnavire sau deces asupra caruia sunt avertizate prin etichetarea produselor din tutun", a declarat deputatul PMP Ionut Simonca, initiator al proiectului de lege aprobat astazi in Parlament.

Camera Deputatilor a adoptat astazi, cu 263 de voturi pentru, 1 vot impotriva si 3 abtineri, proiectul pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cunoscut drept "Legea Colectiv". La inceputul lunii noiembrie, Senatul a adoptat tacit aceasta propunere legislativa.

Conform actului normativ initiat de deputatul PMP Ionut Simonca, alaturi de alti 74 de parlamentari din toate partidele politice, beneficiarii constructiilor vor fi obligati, pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, sa amplaseze deasupra intrarilor panouri de instiintare despre lipsa autorizatiei.

Panourile de instiintare vor avea urmatorul continut: "Acest spatiu functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu". Textul va avea litere de tipar de culoare de avertizare galben, de minimum 10 cm pe fundal alb.

In cazul in care, in termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a legii, nu se respecta obligatia de realizare si amplasare a panourilor, beneficiarii constructiilor vor fi sanctionati cu o amenda de la 20.000 de lei la 50.000 de lei.

 

Deputat Ionut Simionca.

 

0 comentarii3003 vizualizări21 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0