Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Proiectele de dezvoltare a municipiului vor intra cu viteza in linie dreapta.

Ne aflam in perioada finalizarii si votarii bugetului municipiului Bistrita pentru anul 2018. In virtutea responsabilitatilor pe care le am ca viceprimar al Bistritei, va pot informa ca imediat ce vom avea buget, proiectele de dezvoltare a municipiului vor intra cu viteza in linie dreapta. Vorbim si in 2018 de :

-        Reabilitare strazi, unde vom puncta:

-intabulari

-studii de fezabilitate

-proiecte tehnice ( dupa discutii cu furnizorii de utilitati) Astfel ca strazile odata asfaltate sa nu fie necesara spargerea lor.

      -     extinderea iluminatului public ( unde avem studiu de fezabilitate si proiect cu accesare de fonduri europene).

      -     tot in preocuparile mele si raspunderea mea sta si achizitia suprafetei de teren necesara relocarii pietei agricole en-gros, precum si o posibila relocare a pietei de pe Calea Moldovei si nu in ultimul rand pe viitor pentru piata Decebal atunci cand vor incepe lucrarile acolo.

     -     avem in program reparare si interventii la imobilele din centrul istoric aflate in administrarea Consiliului Local si care acum sunt ocupate de chiriasi.

     -     tot in preocuparile mele din acest an sunt si clarificari la situatiile blocurilor care au trecut de etapa de proiectare in vederea reabilitarii termice. Este de stiut faptul ca, locatarii care si-au construit balcoane fara autorizatie trebuie sa intre in legalitate deaoarece numai atunci blocul lor va putea fi reabilitat astfel finantarea din fonduri europene nu este eligibila. Avem aproximativ 22 de blocuri care sunt in aceasta situatie.

    -      vom achizitiona opt locuinte de necesitate pe o suprafata aflata in Viisoara in vecinatatea locuintelor sociale.

    -         stiu ca exista discutii pe problema parcarilor si a taxarii acestora. Lucrurile stau asa: a fost necesara intrarea in legalitate cu privire la ocuparea temporara a domeniului public. In toate marile orase ale Romaniei, zonele centrale au un regim special  de taxare si parcare. Totodata, sunt orase unde regimul parcarilor este mult mai sever in ceea ce priveste timpul de parcare , taxa de parcare. Noi, am adoptat un regim moderat.

            Acestea sunt problemele de pe agenda anului 2018, in ceea ce priveste alte probleme legate de dezvoltarea echlibrata a Bistritei va voi informa cu alte ocazii.

 

 Adrian Gelu MUTHI.

 

 

ALDE - Filiala Bistrita-Nasaud

 

0 comentarii2954 vizualizări14 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0