Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Interpelare dep.Ioan Tintean.

Va supun atentiei situatia blocarii unor posturi din cadrul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare si Pescuit, masura care afecteaza activitatea acestei institutii, cu atributii importante in derularea fondurilor europene. Este vorba despre 31 de posturi din cadrul APDP pentru care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a solicitat de curand, printr-un act normativ, exceptarea de la prevederile art. 22 din Ordonanta de urgenta a Guvernului 34/2009 prin care se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din cadrul autoritatilor si institutiilor publice.

Din pacate, raspunsul Ministerului de Finante a fost negativ, fara a se tine seama ca pentru bugetarea celor 31 de posturi Romania primeste asistenta financiara tehnica de 70% din partea Uniunii Europene, restul de 30% fiind suportat de la bugetul de stat. Pozitia MFP este contrara obiectivului Guvernului Romaniei, acela de a atrage fonduri europene, iar pentru a accelera acest proces este nevoie de personal calificat capabil sa elaboreze proiecte europene. Pe de alta parte, chiar daca suntem obligati sa respectam angajamentele asumate in fata organismelor internationale, cred ca problema posturilor  Agentiei de Plati pentru Dezvoltare si Pescuit, bine explicata, ar fi intrunit consensul si reprezentantilor FMI.

Ca atare, avand in vedere aceasta situatie si neintelegand rationamentul MFP de a respinge solicitarea Ministerului Agriculturii, va rog, domnule prim-ministru, sa-mi precizati care ar fi impactul bugetar prin bugetarea celor 31 de posturi de la APDP (30% din total) si daca nu cumva, la o analiza mai atenta, care sa puna in balanta pierderile, dar mai ales castigurile acestei masuri, nu s-ar impune adoptarea in regim de urgenta a unui act normativ care sa deblocheze situatia posturilor de la APDP si sa contribuie la accelerarea absorbtiei fondurilor europene pe baza de proiecte temeinic fundamentate.

Va multumesc. Mentionez ca solicit raspuns scris.

 

Cu stima,

 

Ioan Tintean

Deputat PNL                       

0 comentarii2793 vizualizări11 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0