Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Prima declaratie simbolica de unire, semnata in Romania, a plecat din Parva.

In contextual anului Centenarului, administratiile locale isi arata interesul pentru unirea Basarabiei cu Romania. Prima declaratie simbolica de unire, semnata in Romania, a plecat din judetul Bistrita-Nasaud, din comuna Parva. Deputatul Ionut Simionca, presedintele PMP Bistrita-Nasaud l-a provocat in urma cu doua luni, in cadrul unei conferinte de presa, pe primarul orasului Beclean, Nicolae Moldovan, sa semneze  aceasta declaratie si in consiliul local al orasului pe care-l gospodareste. La momentul respectiv, Nicolae Moldovan a considerat ca este o initiativa buna si o va propune  Consiliului Local, insa nu a fost pusa pe ordinea de zi.

Astazi, in sedinta Consiliului Local al orasului Beclean s-a adoptat cu unanimitate de voturi, in mod simbolic, Declaratia de Unire cu Republica Moldova.

Declaratia a fost depusa de catre prim-vicepresedintele PMP Bistrita-Nasaud, Carcu Ioan Caius, consilier local al orasului Beclean.

"Au trebuit sa treaca 100 de ani pentru ca cetatenii si clasa politica a Romaniei si Republicii Moldova sa inteleaga ca este momentul sa redevina o singura tara. 100 de ani ne-au trebuit noua, romanilor de pe ambele maluri ale Prutului, sa intelegem ca sta in puterea noastra sa cerem reintregirea tarii si ca uniti ne putem face auzita vocea." a declarant Caius Carcu.

Acesta este convins ca istoria acelor vremuri trebuie sa fie cunoscuta si respectata de catre toti romanii. "In contextul geopolitic de azi, aniversarea Unirii Basarabiei cu Romania, moment care a marcat inceputul unui an 1918 memorabil, pentru natiunea romana, are o incarcatura aparte. Insa, spre deosebire de Transilvania, Basarabia este inca rupta din trupul tarii. Acum, la 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, consider ca este necesar ca de la fiecare nivel administrativ al tarii sa sustinem cu toata convingerea intoarcerea Republicii Moldova in marea familie europeana prin unirea cu patria mama, Romania.

Republica Moldova, te asteptam acasa!", a concluzionat consilierul local.

 

Ioan Caius Carcu

Prim-vicepresedinte al  Partidul Miscarea Populara

Filiala Bistrita-Nasaud

 

.

 

Ionut Simionca, deputat PMP: Beneficiarii de ajutor social vor putea presta orele de munca in folosul comunitatii si la societati comerciale

Deputatul PMP Ionut Simionca a depus in Parlament o propunere legislativa cu care spera sa ii ajute pe beneficiarii de ajutor social apti de munca sa isi gaseasca un serviciu in cel mai scurt timp. Mai precis, acesta a initiat o propunere pentru modificarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, potrivit careia beneficiarii de ajutor social vor putea presta orele de munca in folosul comunitatii si la societati comerciale, nu doar la institutii si servicii publice de interes local, ca in prezent. Primariile vor publica online o lista cu persoane disponibile, iar firmele isi vor putea alege muncitorul dorit, achitand contravaloarea muncii prestate de acesta administratiei publice locale.

"Am depus la Camera Deputatilor o propunere legislativa de reintegrare pe piata fortei de munca, cu ajutorul noilor tehnologii, a beneficiarilor de ajutor social. Exista un proverb vechi, nici paine fara munca, nici munca fara paine. Varianta actualizata a acestui proverb e urmatoarea: eMunca, ePaine. Initiativa aduce ca noutate si obligarea primarilor de a publica pe site-ul propriu o serie de documente privind munca asistatilor social astfel incat oferta de forta de munca sa se intalneasca cu cererea de pe piata locala de munca", a declarat Ionut Simionca.

In opinia acestuia, initiativa legislativa aminitita aduce beneficii tuturor partilor implicate. "In esenta, prin instituirea obligatiei asistatilor sociali de a lucra si in beneficiul societatilor comerciale, se creeaza premisele pentru cresterea stimei de sine a celor mai defavorizati membri ai comunitatii care traiesc din ajutorul social, astfel incat acestia sa devina membri activi ai comunitatii, persoane care genereaza venituri. In acelasi timp, se creeaza premisele pentru continuarea relatiei cu firmele respective in baza unor raporturi de munca, in conditiile in care aceste persoane inteleg ca munca lor este necesara si ca ar putea fi rasplatita la nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Mai mult, firmele sunt cointeresate sa obtina o forta de munca relativ ieftina, in conditiile unei piete a muncii care este cuprinsa de o criza profunda. In plus, bugetul local obtine o noua sursa de finantare", a explicat parlamentarul de Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2968 vizualizări10 aprilie 2018




rss 2.0
rss 2.0