Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
"Prioritatile CER sunt educatia, sanatatea si cercetarea"

Joi, 12 mai 2011, la sediul Partidului Ecologist Roman din Calea Victoriei 91-93, a avut loc o conferinta de presa sustinuta de prim-vicepresedintele PER Viorel Pana, vicepresedintele PER Lucian Matei si vicepresedintele PER Adrian Maghinici.

          In deschiderea conferintei, Viorel Pana a tinut sa salute infiintarea filialei de la Cluj a Clubului Ecologist Roman, precizand ca, din ce in ce mai multi intelectuali adera la CER. Clubul isi propune sa produca strategii pentru viitorul durabil al Romaniei si sa sustina actul de cultura si personalitatile marcante ale societatii romanesti. "Prioritatile CER sunt educatia, sanatatea si cercetarea", a declarat Viorel Pana.

          In interventia sa, vicepresedintele Lucian Matei s-a referit la contractul de publicitate atribuit de Ministerul Mediului firmei Ars Advertising, cu care se afla intr-un litigiu de mai multti ani. "Criteriile de selectie au fost schimbate in cursul derularii licitatiei, fapt care face si mai dubioasa procedura de atribuire", a declarat prof. Lucian Matei. De asemenea, Lucian Matei s-a referit la situatia dezastruoasa creata de lipsa de reactie a autoritatilor cu privire la terenul din zona Vacaresti, poluarea si problemele pe care le provoaca locuitorilor din sectorul 4.

          Vicepresedintele Adrian Maghinici a criticat lipsa totala a politicilor de mediu din programele candidatilor la functia de presedinte al PDL. De asemenea, Adrian Maghinici a tinut sa reaminteasca faptul ca duminica, 15 mai, incepand cu orele 15.00, la Navodari, va avea loc un miting de protest impotriva tuturor marilor poluatori din Romania. La eveniment vor participa presedintele PER, domnul Danut Pop, presedintele CER, Acad. Razvan Teodorescu, lideri ai Partidului Ecologist Roman, autoritati locale, precum si reprezentanti ai societatii civile si ai mass media.

          Presedintele PER Diaspora, Eugen Ciuhat a declarat ca in perioada imediat urmatoare se vor deschide filiale ale CER in SUA, precum si in tarile europene in care exista o comunitate romaneasca importanta.

 

Dupa conferinta de presa a avut loc intalnirea saptamanala a

Clubului Ecologist Roman. Doamna prof. univ. dr. Corina Dumitrescu, rectorul Universitatii "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti, a sustinut o prelegere cu tema: "Mediul universitar romanesc in contextul educational al UE". Doamna rector a multumit Clubului Ecologist Roman pentru invitatie, precizand ca a urmarit indeaproape activitatea clubului, fiind interesata ca studentii Universitatii Dimitrie Cantemir sa se implice intr-un numar cit mai mare in actiunile promovate de CER. De asemenea, Corina Dumitrescu a mai declarat ca universitatea pe care o conduce va fi un partener loial si permanent al Clubului Ecologist Roman.

          In cea de-a doua parte a discutiei din cadrul CER, domnul Radu George Serafim si conf. dr. Corneliu Barnea au sustinut o prezentare cu titlul: "Infiintarea Asociatiei pentru munca decenta. Strategii si politici in domeniul pietei muncii"

 

 

 

Biroul de Presa  

0 comentarii2758 vizualizări12 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0