Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Partidul Conservator protesteaza fata de forma in care a fost adoptata Legea sistemului unitar de pensii.

Lia Ardelean, presedinte OFPC: Partidul Conservator protesteaza fata de forma in care a fost adoptata Legea sistemului unitar de pensii. Prin adoptarea Legii sistemului unitar de pensii, partidele aflate la guvernare au impus un act normativ de criza, care nu tine cont de adevaratele probleme ale pensionarilor din Romania. Partidul Conservator nu va renunta la stabilirea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie. Parlamentarii nostri vor depune o initiativa legislativa care sa corecteze aceasta nedreptate, si sa modifice noua lege in cel mai scurt timp.

 Referitor la varsta de pensionare pentru femei, stabilita la 65 de ani prin noua lege, Partidul Conservator va sustine in continuare ca perioada de la 60 de ani sa fie una flexibila, in asa fel incat femeile sa poata alege daca isi continua sau nu activitatea in campul muncii. Este cea mai agreata varianta, inclusiv de catre ONG-uri, intrucat exista domenii de activitate in care femeile doresc sa munceasca si dupa 60 de ani, sau starea lor de sanatate permite acest lucru, insa sunt si femei care categoric nu mai pot munci dupa aceasta varsta. Consideram ca o astfel de perioada flexibila trebuie pastrata cel putin pana in anul 2050.

         

          Biroul de presa

0 comentarii2471 vizualizări16 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0