Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Romania este sustenabila fiscal, conform Raportului de Tara al CE.

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, atrage atentia ca Raportul semestrial de tara al Comisiei Europene confirma ca Romania nu se confrunta cu riscuri de sustenabilitate fiscala pe termen scurt. "Raportul de tara al Comisiei contrazice flagrant toate stirile false si panicarde din ultima perioada, care sustin ca Romania nu ar avea capacitatea de a plati pensiile si salariile! Stiu ca e dezamagitor pentru propaganda prezidentiala, dar avem un document oficial al UE care arata foarte clar ca tara noastra nu prezinta dezechilibre economice. Ba mai mult, conform Raportului, Romania este, din punct de vedere macroeconomic, mai putin expusa riscurilor decat tari precum Franta, Germania, Olanda, Bulgaria, Italia sau Spania", sustine europarlamentarul.

                     Nica mai subliniaza ca deviatia de la obiectivele bugetare pe termen mediu (MTO), semnalata de raportul Comisiei Europene, reprezinta una din multele contraperformante generate de Guvernul din 2016.

                     "Desi Guvernul Ciolos a stat in functie doar un an de zile, inca ne mai luptam cu disfunctionalitati din acea perioada. De exemplu, tehnocratii lui Dacian Ciolos au preluat renumitul MTO la minus 0,6% din PIB si l-au lasat la minus 2,6% din PIB! Adica mult in afara marjei recomandate de 1,6% din PIB! Iar noi, bineinteles, trebuie sa depunem eforturi pentru a corecta aceasta problema. Este foarte curios cum propaganda prezidentiala nu observa acest lucru. La fel cum nu sufla nicio vorba despre faptul ca Guvernul Ciolos, renumit pentru conduita sa europeana, a reusit sa atraga fonduri europene in valoare de 0 Euro!", mai arata europarlamentarul Dan Nica.

 

 

0 comentarii2751 vizualizări24 mai 2018




rss 2.0
rss 2.0