Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
"Minciunile PSD nu mai au limite. Ambulantele promise, pierdute in hatisul birocratic"

Pana judetul Bistrita-Nasaud nu va primi ambulantele promise de PSD, nu ma voi opri. O sa fac toate demersurile legale pe care le am la dispozitie ca parlamentar astfel incat sa existe ambulante care sa salveze vieti. PSD poate sa minta poporul pe orice tema, dar e inadmisibil sa minti atunci cand e vorba de decizii care pot face diferenta intre viata si moarte.

La discutiile pe marginea proiectului Bugetului de stat pe 2018, ministrul Bodog mi-a promis ca se vor cumpara 100 de ambulante anul acesta, din care trei vor ajunge in judetul nostru. Intre timp ministrul sanatatii a fost schimbat, guvernul a fost schimbat, dar partidul si programul de guvernare au ramas neschimbate, asa ca am intrebat Ministerul Sanatatii care este stadiul achizitiei acestor ambulante esentiale pentru salvarea vietilor oamenilor, iar raspunsul pe care l-am primit este greu de acceptat daca mai ai un pic de buna-credinta.

Dupa aproape jumatate de an, nu s-a cumparat nicio ambulanta. Au fost facute hartii, s-au demarat licitatii, s-au anulat licitatii, s-au schimbat comisii si s-au depus contestatii, dar in teritoriu nu a ajuns nimic, asa ca oamenii ar face bine sa nu se imbolnaveasca pana se dumireste PSD cum sa cumpere ambulante, cum sa iasa din tot acest hatis birocratic.

In ceea ce priveste judetul nostru, nici vorba de respectarea promisiunii unui ministru PSD de a repartiza trei ambulante in Bistrita-Nasaud. Conducerea ministerului sanatatii "va face o analiza la nivel national referitoare la necesarul pentru fiecare judet in parte... astfel incat sa se asigure cetatenilor accesul la servicii publice de medicina de urgenta prespitaliceasca la nivel inalt".

Ambulantele distribuite pe intreg teritoriul national nu sunt un moft al meu sau al Miscarii Populare, ele ar fi mai aproape de oameni si, in cazul unei interventii, pot actiona mult mai rapid, pe distante mai scurte. Timpi mai scurti inseamna vieti mai multe salvate. Ale noastre, ale vecinilor, ale celor dragi noua.

 

Deputat Ionut Simionca

Circumscriptia electorala nr.6 Bistrita-Nasaud

0 comentarii2597 vizualizări12 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0