Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 28 Martie 2024 - 14587
Deteriorarea continua a starii mediului natural si a calitatii aerului afecteaza sanatatea bistritenilor si a persoanelor aflate in tranzit.

Ca urmare a sesizarii facute de Partidul Verde organizatia municipala Bistrita, cu privire la modul in care Primaria Bistrita intelege sa gestioneze arborii de aliniament de pe teritoriul municipiului, va transmitem spre informare documentul emis de catre noi in atentia APM Bistrita-Nasaud, Garda de Mediu - Comisariatul Bistrita-Nasaud, Primaria Bistrita si Consiliul Local al municipiului.

Va vom transmite si raspunsurile oferite de institutiile sesizate la data la care vor fi emise.

 Cu stima,

 Cristian TETCU

Presedinte Partidul Verde filiala Bistrita-Nasaud

 

 

 

PARTIDUL VERDE filiala Bistrita-Nasaud

 Nr. 18/19.06.2018 

Catre, 

Garda de Mediu - Comisariatul judetean Bistrita-Nasaud

In atentia domnului Gabriel PETRAS - director executiv

 

Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud          

In atentia domnului Sever Ioan ROMAN - director executiv

In atentia doamnei Marinela SUCIU - sef serviciu Avize, Acorduri, Autorizatii

 

 

Primaria municipiului Bistrita          

In atentia domnului Ovidiu Teodor CRETU - primar

 

Consiliul Local al municipiului Bistrita

In atentia consilierilor locali

 Intreaga legislatie de Mediu indeamna persoanele juridice si fizice la ingrijirea si refacerea continua a spatiilor verzi. In orasul Bistrita administratia locala nu este preocupata aproape deloc in a pune in aplicare si a tine cont de ceea ce este stipulat in asemenea legi prin care Romania este obligata sa se alinieze la politicile europene de mediu.

 Va aducem la cunostinta un aspect regretabil care dureaza de ani buni in orasul nostru si care duce la deteriorarea continua a starii mediului natural si a calitatii aerului (vezi calitatea aerului in Bistrita) afectand sanatatea bistritenilor si a persoanelor aflate in tranzit.

Este vorba despre taierile de arbori de aliniament, arbori stradali care dupa uscare trebuie inlocuiti in perioada optima. Numai ca acesti arbori de aliniament, in loc sa aiba parte de un tratament corect, conform legislatiei, sunt tratati de catre administratia locala, prin compartimentele de specialitate, intr-un mod de neacceptat.

In fapt, perimetrele alocate arborilor de aliniament taiati/eliminati sunt desfiintate. Trunchiurile si resturile ramase in pamant, ale acestor arborilor, sunt acoperite prin dalare sau asfaltare.

Va aducem la cunostinta ca pe toate strazile si trotuarele unde s-a intervenit cu dale sau asfalt, Primaria Bistrita nu a mai replantat alti arbori pentru a completa aliniamentul stradal.

 Cerem , conform legislatiei spatiilor verzi sa obligati Primaria Bistrita sa refaca aceste locasuri, in prezent acoperite si interzicerea ca pe viitor sa se mai aplice acest tratament perimetrelor destinate replantarii arborilor de aliniament. Invocam  legea 24 a spatiilor verzi din 2007 ,art. 6, 7, 10, 16, 18 si legea 265 din 2006 art. 70 si 71.  Va cerem imperativ sa respectati si sa aplicati aceasta legislatie, avand in vedere faptul ca aceste legi au fost armonizate cu legislatia europeana si Romania este obligata sa le respecte.  

 Solicitam ca punctul dumneavoastra de vedere si masurile luate sa ne fie comunicate pe adresa de mail: partidulverde.bn@yahoo.com

 

 

 

Marius Horea BALAN - presedinte Partidul Verde, organizatia municipala Bistrita

Cristian TETCU - presedinte Partidul Verde, filiala judeteana Bistrita-Nasaud

 

Bistrita, 19 iunie 2018

 

 

 

 

 

0 comentarii2947 vizualizări19 iunie 2018




rss 2.0
rss 2.0