Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Chiar daca vremea rea v-a trece, Cretu ramane cel mai mare dezastru pentru Bistrita!

Atunci cand interesele personale si de grup ale conducatorilor sunt mai presus decat interesele comunitatii, cei care sufera sunt evident cetatenii. Adica tocmai cei care i-au ales pe politrucii incompetenti, meschini, fatarnici si demagogi sa le conduca si sa le administreze orasul si carora tot ei le platesc salariile boieresti si deplasarile prin toata lumea. Pentru mine cel putin, e un paradox.

Pe bugetul anului 2013, in urma unei analize a unor puncte critice ale orasului, am facut impreuna cu colegii mei, mai multe propuneri de bugetare a unor sume pentru rezolvarea problemelor cu canalizarea pentru apele pluviale de pe strazile Mihai Viteazul (implicit Ion Pop Reteganul), Tabara, Dambului, Viorelelor. Bineinteles ca, desi eram in alianta de trista amintire numita USL, nici una din propunerile noastre, inclusiv cele de mai sus, nu au trecut, ca urmare nu am votat acel buget.

In 2014 am revenit cu acele propuneri la aprobarea bugetului. De aceasta data, Cretu nemaiavand numarul de voturi pentru ca bugetul sa treaca, le-a acceptat caine-caineste. Imediat dupa aprobarea bugetului, in mod special pentru strada Mihai Viteazul am avut o intalnire pe aceasta tema in biroul primarului cu directorul general si directorul tehnic de la Aquabis iar problema parea rezolvata. S-a agreat solutia de majorare a capitalului social al Aquabis cu suma necesara pentru rezolvarea situatiei iar in luna septembrie 2014 s-a adoptat Hotararea nr.89 care prevede negru pe alb: "Art. 2. (2) Se aproba participarea municipiului Bistrita la capitalul social al S.C. "Aquabis" Bistrita - Nasaud S.A. cu un aport suplimentar, in numerar, in valoare de 600.000 lei, reprezentand 6.000 actiuni cu valoare nominala de 100 lei/actiune, pentru realizarea retelelor de canalizare pluviala pe str.Mihai Viteazul."

Iata ca au trecut mai bine de cinci ani si situatia a ramas neschimbata. Bineinteles ca nu din alte motive ci din dezinteres total fata de problemele cetatenilor. Sau nu? Sa fie oare interese personale sau de grup? La nenumaratele interpelari pe care le-am facut in Consiliul Local pe aceasta tema mi s-a raspuns ca problema este in curs de rezolvare. Ba ca-i in faza de proiectare, ba ca s-a lansat procedura de achizitie. Balbute!

Culmea este ca in februarie 2017 primaria anunta ca a comandat fazele de proiectare pentru reteaua de canalizare a apelor pluviale pe str.Mihai Viteazul si partial pe strada V.Babes, in lungime de 600 metri iar solutiile tehnice vor avea in vedere toata zona adiacenta strazii M.Viteazul (str.Valea Budacului, str.I.P. Retegan, str. Ion Vidu inclusiv dealurile din apropiere). De ce o fi ajuns problema inapoi la primarie? Ce alte interese or mai fi fost? Poate stie primarul!

Din informatiile disponibile pe site-ul primariei am aflat ca in 2017 procedura de achizitie pentru elaborarea documentatiei tehnico-economice la obiectivul de investitii "Retea de canalizare pluviala pe strada Mihai Viteazul-municipiul Bistrita" a fost anulata de trei ori invocandu-se faptul ca nu a fost depusa nici o oferta. Ciudat nu? Oare nu o mai proiecta nimeni retele pentru apele pluviale? Sau suma este prea mica?!

Oricum ar fi si oricare ar fi motivele, administratia Cretu da dovada de incompetenta crasa. Sa fi primar timp de zece ani si sa nu fi in stare sa rezolvi o asemenea problema este jenant si in acelasi timp umilitor pentru cetatenii din acea zona. Din acest motiv cer public primarului Cretu sa-si prezinte DEMISIA!

Cretu nu mai are ce cauta in fruntea orasului. A dovedit-o! Cheltuie banii cetatenilor doar pe proiecte fanteziste si acolo unde el sau apropiatii lui au interese directe (a se vedea sensul giratoriu de un milion de euro de pe Tarpiului/Centura si nu numai).

De asemenea il rog respectuos, pe aceasta cale, pe prefectul judetului Bistrita-Nasaud, domnul Ovidiu Frent, sa evalueze situatia din zona, sa constate starea de fapt si sa faca demersurile pentru ca cetatenii afectati de inundatiile din zona respectiva sa fie informati cu privire la procedura de obtinere a despagubirilor in caz de dezastre naturale.

Pe cetatenii afectati ii indemn sa faca demersurile legale necesare pentru obtinerea de daune interese din partea administratiei Cretu. Poate chiar deschiderea unui dosar de neglijenta in serviciu. Cineva trebuie sa raspunda iar Cretu trebuie sa plece!

 

Ioan Peteleu. 

0 comentarii2996 vizualizări01 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0