Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Tabara de creatie - Viata in vacanta.

Treizeci de copii au avut parte de activitati creative si ateliere mestesugaresti la parohia romano-catolica din municipiul Bistrita in perioada 25 iunie - 6 iulie anul curent. Secolul XXI. este marcat printr-o lume schimbatoare, care se dezvolta si este dominata de technologie. Astfel de evenimente sunt esentiale pentru a educa copii in paralel, respectiv pe langa viata virtuala sa invete si cultura si obiceiurile noastre pastrate din veacuri. Copiii nostri, care cresc intr-o astfel de lume, fie nu au posibilitatea, fie nu mai au de la cine sa invete despre trecutul stramosilor, cultura si obiceiurile lor, iar astfel de evenimente sunt esentiale .

Tabara de creatie care a inceput pe data de 25 iunie a venit in ajutorul celor mici si parintii lor. In cele doua saptamani de tabara, cei 30 de scolari, cu varsta curpinsa intre 6 -12 ani au avut posibilitatea de a invata de la dascali cu experienta dansuri, jocuri si cantece populare, arta olaritului, impletitul papurei, varietatea cusutului, dar si frumusetea actoriei, care s-a remarcat prin aducerea la viata a povestii Alba ca zapada si cei sapte pitici.

Pe langa  toate acestea, ca in fiecare tabara, accentul a fost pus si pe joaca, mult sport si distractie. In fiecare zi copii au avut parte de o serie de jocuri in aer liber, dar si de plimbari si sport in Parcul Mare si in Padurea Parc Schullerwald. Cum cea mai buna metoda de racorire vara este apa, organizatorii s-au gandit si la acest aspect. La Casa Ema au avut parte de o intreaga dupa-masa de balaceala si distractie.

Tabara s-a incheiat pe 6 iulie, cu expozitia lucrurilor facute de copii in cele doua saptamani de tabara, dar si cu un spectacol in care copii au dat viata personajelor din povestea Alba ca zapada si cei sapte pitici, la care au participat si parintii. Toate acestea in Padurea Schullerwald.

Cea de a V-a editie a Taberei de Creatie a fost organizata de catre Asociatia Pro Hereditatem, cu sprijinul financiar al Primariei Municipiului Bistrita si al Fundatiei Communitas. Multumim totodata tuturor celor care au ajutat la organizarea taberei, si oragnizatiei judetene UDMR pentru sprijinul logistic acordat.

 

Biroul de presa UDMR

0 comentarii2730 vizualizări09 iulie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0