Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Intalnire de lucru in zona montana a judetului Bistrita-Nasaud.

Joi, 02.08.2018, in Sangeorz-Bai, a avut loc o prima "intalnire de lucru in zona montana a judetului Bistrita-Nasaud", unde s-a discutat despre noua lege a muntelui. Proiectul de lege a fost promulgat in data de 30.07.2018 si prevede valorificarea durabila a resurselor muntelui, conservarea perisajului si a biodiversitatii, precum si dezvoltarea de activitati economice specifice acestei zone.

Aceasta sedinta a fost organizata de filiala Bistrita-Nasaud a Forumului Montan din Romania si i-a avut ca invitati pe reprezentantii MADR, reprezentantii Bancii Mondiale, pe primarii din localitatile din zona de munte a acestui judet, pe membrii Forumului Montan, Filialele Bistrita Nasaud si Vatra Dornei, pe autoritatiile din judet, pe reprezentantii GAL-urilor si pe numerosi fermieri din toata tara. Reprezentantul MADR, a fost secretarul de stat, ALDE, Sorin Rosu Mares, care a avut o contributie consistenta in dezbaterile din Parlamentul Romaniei.

Principala tema discutata in cadrul acestei intalniri au fost dezbaterile pe prevederile legii  muntelui, iar ca si obiective prevazute au fost solutiile de finantare prin programele subsecvente legii, discutarea despre posibilitatile de investitii in zona montana, posibilitatile de dezvoltare si de protectie a acesteia precum si prezentarea unei oferte de cumparare a lanii balotate. De asemenea, tot in aceeasi zi participantii acestei sedinte au vizitat si Centrul de colectare si prelucrare a laptelui apartinand Cooperativei din Sangeorz-Bai si Centrul de colectare a lanii din aceeasi localitate.

 In concluzie, Secretarul de Stat, Sorin Rosu Mares, a declarat : "Putem spune ca se fac toate demersurile necesare pentru ca aceasta lege sa se puna in aplicare in cel mai scurt timp posibil si ca resursele si potentialul productiv al muntelui sa fie valorificate intr-un mod echilibrat".

 

Biroul de presa,

0 comentarii2968 vizualizări05 august 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0