Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 28 Martie 2024 - 14587
Dati credite ieftine fermierilor romani si veti fi uimiti de performantele lor!

Fermierii romani au nevoie, ca de aer, de credite ieftine, care sa le dea posibilitatea sa achizitioneze terenuri agricole, sa isi extinda productia si sa isi mareasca eficienta. In acest context, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale trebuie sa se asigure ca cei peste 155 de milioane de euro aferenti Instrumentului financiar de creditare cu partajarea riscului finantat din PNDR, dedicati acordarii de credite mai ieftine fermierilor si micilor intreprinzatori din mediul rural, ajung cat mai repede la cei 1.300 de beneficiari.

La intalnirea recenta pe care am avut-o cu Phil Hogan, Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, acesta m-a asigurat ca instrumentele financiare si accesul la creditare pentru fermieri reprezinta prioritati-cheie ale mandatului sau. Concret, Phil Hogan a participat, in 13 septembrie a.c., la Bucuresti, la semnarea acordurilor dintre Fondul European de Investitii si patru banci romanesti pentru accesarea unor credite ieftine si pentru conditii de creditare mai usoare, orientate catre antreprenorii rurali din Romania.

Autoritatile romane au obligatia sa se ingrijeasca de punerea cat mai urgenta in practica a acestui tip de creditare si de promovarea creditului agricol ieftin, astfel incat adevaratii beneficiari sa fie acei fermieri care au cu adevarat nevoie de o gura de oxigen. Fermierii romani nu sunt nici mai lenesi, nici mai putin pregatiti profesional decat fermierii din alte state ale Uniunii Europene. Dati credite ieftine fermierilor romani si veti fi uimiti de performantele lor!


Ionut Simionca

Deputat de Bistrita-Nasaud

0 comentarii2870 vizualizări02 octombrie 2018




rss 2.0
rss 2.0