Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
EUROFESTCULTURA, FESTIVALUL DE CULTURA ROMANEASCA DE LA BRUXELLES.

In perioada 10-14 octombrie 2018, la Palatul Artelor Frumoase BOZAR, din Bruxelles (Rue Ravenstein, 23) se va desfasura cea de-a patra editie a EuRoFestCultura, festival de cultura romaneasca organizat la initiativa si sub patronajul europarlamentarului Mircea Diaconu, directia artistica si executiva fiind asigurata de European Artists Management. Dedicata sarbatorii Centenarului, editia 2018 a EuRoFestCultura are ca parteneri principali INSTITUTUL CULTURAL ROMAN BRUXELLES si PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI, si beneficiaza de sprijin din partea Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, respectiv a Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei. Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc miercuri, 10 octombrie, ora 18.15, prilej cu care vor fi vernisate expozitia de fotografie-document "Regina Soldat", respectiv expozitia de bijuterie contemporana "Camera Lucida". Seara se va incheia cu un concert de muzica clasica sustinut de Ana Camelia Stefanescu - soprana, Claudia Bara - pianista si Tatiana Samouil - violonista.

Joi, 11 octombrie, ora 17.00, va avea loc vizionarea filmului "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", regizat de Sergiu Nicolaescu, iar la ora 18.00 scriitorul Nicolae Badiu isi va lansa volumul aniversar "Poarta 3 - masina cu nume de tara, Dacia". De la ora 19.00 va fi proiectat filmul documentar "Brasov 1987. Doi ani prea devreme", in regia lui Liviu Tofan, dupa care va avea loc o intalnire-dezbatere cu regizorul si cu doi martori ai revoltei de la Brasov din anul 1987. Duminica, 14 octombrie, de la ora 11.00, Teatrul de animatie "Tandarica", din Bucuresti va prezenta spectacolul de teatru pentru copii "Omul de zapada care voia sa intalneasca soarele", de Matei Visniec, in regia lui Ioan Brancu. Concomitent, pentru cei mari vor fi proiectate scurtmetrajele "Pe Valea Cheii, pana la Sant' Ilie" si "Dobrogea - apa, aerul, pamantul", regizate de Manuela si Adrian Popa. Intre orele 14.00 si 16.40 se vor desfasura trei ateliere de teatru pentru copii, fiecare de cate 40 de minute, sub indrumarea artistilor Teatrului de animatie "Tandarica". In incheierea festivalului, la ora 20.00, Teatrul de Comedie Bucuresti va prezenta spectacolul "Rencontres", in regia lui Dragos Huluba.

Detalii cu privire la salile din Palatul BOZAR in care au loc manifestarile culturale din cadrul EuRoFestCultura, preturile biletelor, subtitrajele asigurate si informatii despre editiile anterioare ale festivalului pot fi obtinute accesand site-ul www.bozar.be.

0 comentarii2954 vizualizări09 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0