Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
"Scoala Libertatii".

In perioada 11-14 octombrie 2018 la Sighet a avut loc editia a treia din cadrul scolii politice sub genericul "Scoala Libertatii". Tema principala de discutie a fost lupta pentru libertate a personalitatilor din istoria romana care si-au aparat interesele prin promovarea drepturilor cetatenesti si a principiilor democratiei.

La lucrarile desfasurate au participat si reprezentantii filialei ALDE Bistrita-Nasaud, delegatia fiind formata din presedintele TLDE, Pompei Cocean insotit de trei colegi, Horoba Ioan Vasile, Cocean Ionut si presedintele TLDE Salva, Pinca Floarea Nicoleta. Acestia au participat la seminare, unde s-au dezbatut concepte fundamentale ale libertatii si s-au prezentat acte istorice infaptuite de cei care s-au sacrificat pentru cucerirea acestui principiu.

In cadrul activitatilor, Institutul de Studii Liberale impreuna cu Fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate au acordat "Premiul Libertatii" fostului presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu.

Participantii evenimentului au vizitat muzeul "Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei", evocand astfel amintirea personalitatilor istorice care au luptat pentru libertate.

 

Biroul de presa.

 

 

 

0 comentarii2415 vizualizări16 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0