Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Deputatul PMP Ionut Simionca face dreptate primarilor in privinta pensiilor.

Intr-o declaratie politica sustinuta astazi in Parlament, deputatul PMP de Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca, a anuntat ca va propune un proiect de lege care sa corecteze neajusurile din actul normativ dupa care se face calculul pensiilor primarilor. "Stim cu totii ca exista o nedreptate in legea dupa care se calculeaza astazi pensiile primarilor. Saptamana viitoare voi propune o lege colegilor din Parlament, o lege care sa corecteze aceasta nedreptate. O lege care sa le dea primarilor pensia pe care o merita, luand in calcul contributia din actualul mandat si, daca e cazul, contributia din mandatele precedente. Primarii merita pensii decente si de bun simt pentru munca depusa, si nu e nimic special in acest lucru!", a declarat parlamentarul PMP.

In opinia acestuia, "primarii trebuie sa primeasca pensii dupa contributivitate, deci dupa merit, ca tot romanul. Nu merita sa fie umiliti  cu pensii speciale, prin incadrarea lor in randul categoriilor privilegiate, asa cum se intampla in cadrul Codului Administrativ".

Initiativa lui Simionca vine dupa ce visul primarior de a primi pensii speciale s-a naruit.  "Am tot respectul pentru primari, si, tocmai de aceea, sunt unul dintre cei care au salutat decizia de ieri a Curtii Constitutionale conform careia Codul administrativ, care instituia pensii speciale pentru primari, a fost declarat neconstitutional. Mai mult, ma numar printre putinii parlamentarii din opozitie care au sesizat CCR pe aceasta tema. Consideram ca aceasta decizie este o prima batalie castigata de PMP in demersul de desfiintare a pensiilor speciale din Romania. Primarii merita pensii decente, normale pentru munca depusa in comunitate, si nu e nimic special in a primi o pensie pentru munca depusa", a mai spus parlamentarul PMP.

 

0 comentarii2800 vizualizări07 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0