Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
INTREBARE - Domnului ministru interimar Emil Boc.

                De catre:  Domnul deputat Ioan Tintean             Deputat PNL Bistrita-Nasaud

    Domnule ministru interimar,  Va supun atentiei neaplicarea unei decizii a Directiei de munca si protectie sociala Bistrita Nasaud privind acordarea unui ajutor de urgenta domnului Ioan Suciu din Comuna Dumitrita, sat Budacu de Sus, nr. 70 din judetul Bistrita Nasaud. Prin adresa nr. 1084/14.07.2009, inaintata Directiei de munca si protectie sociala, domnul Ioan Suciu a solicitat, potrivit legii, un ajutor de urgenta in urma incendiului produs in gospodarie. In urma anchetei sociale efectuate, Directia judeteana de munca si protectie sociala a propus, prin adresa nr. 1084/21.07.2009, acordarea unui ajutor de urgenta in cuantum de 8000 lei, mentionand ca va trimite o solicitare in acest sens, spre aprobare, Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

            Din pacate, nici pana astazi banii nu au fost alocati persoanei mentionate. Mai grav este faptul ca de atunci s-a mai efectuat o alta ancheta sociala, in urma careia s-a propus suma de 5000 lei, care din pacate, nici acestia, nu au fost pusi in plata pentru domnul Ioan Suciu.

            In aceste conditii, va rog, domnule prim-ministru Emil Boc, ministru interimar al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:

  1. Cum se face ca in urma primei anchete sociale s-a propus suma de 8000 lei, iar la urmatoarea ancheta, aceeasi Directie judeteana de munca si protectie sociala sa propuna suma de 5000 lei?
  2. In baza caror criterii se stabilesc anchetele sociale si care este motivul pentru care s-a dispus, in cazul nostru, cea de-a doua ancheta? Oare prima ancheta a fost in neregula, si daca da, care sunt masurile disciplinare adoptate pentru a-i sanctiona pe cei vinovati de rezultatul primei ancheta? Veti dispune vreun control al ministerului pe care il conduceti, temporar, pentru clarificarea acestui caz social?
  3. Pana la urma, care este cuantumul ajutorului de urgenta acordat domnului Ioan Suciu si, cel mai important, cand si cum vor fi alocati acesti bani?

 

Va multumesc. Mentionez ca doresc raspuns scris si oral.

 

 

Cu stima,

 

Ioan Tintean,

Deputat PNL

Circumscriptia electorala nr.6  Bistrita-Nasaud,

Colegiul uninominal nr. 4

0 comentarii2891 vizualizări24 mai 2011




rss 2.0
rss 2.0