Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Alooo! Domn primar Cretu?

Atentie! Cade zapada... de pe acoperisul biroului dumneavoastra. De pe primarie... Da, da... Nu deschideti geamul, sa nu va speriati. Nu iesiti in strada. S-ar putea sa va cada in cap. E multa! Cum ce? ... Zapada, e multa si grea! Aproape ca v-a ingropat masina. Da, da... masina dumneavoastra. Cea cu care ati fost la schi in Austria... sau in Italia. Ce mai conteaza unde...

Da... Sigur ca da... Nu-i nici o problema! Pe dumneavoastra nu va amendeaza nimeni daca nu va curatati trotuarul din fata primariei. Cum? Nu numai ca nu-l curatati, dar il si blocati? A, da! Scuze. Am uitat ca e mosia dumneavoastra si faceti ce vreti pe ea. Cum care mosie?! Bistrita, toata. Municipiul Bistrita. Sau nu sunteti dumneavoastra Cretu-vataful?

Sigur ca dumneavoastra sunteti! Stiam eu... Sunteti inconfundabil. Nimeni altcineva nu putea sa ingroape 7 milioane de euro (deocamdata) intr-un deal si sa nu-si lase niste bani pentru niste amarate de parazapezi sau o instalatie de degivrare la acoperisul primariei, ca sa nu le cada zapada oamenilor pe cap. Aha... Am inteles. Poporul sa pastreze distanta. Nu vreti sa treaca oricine pe sub fereastra dumneavoastra. Aveti pasarele... cuiburi de pasarele, la fereastra. E de inteles atunci...

Poftim? Daca o sa cada zapada de pe acoperis, blocati trotuarul? Aha... Pe aici nu se trece! Cool... Si nu se sperie nici pasarelele. Da... Sunteti foarte inventiv. Va recomand sa va brevetati ideea, sa nu v-o fure alti edili. Sau ma rog, daca vor sa o utilizeze, incasati si dumneavoastra niste bani din drepturi de autor. Va mai rotunjiti veniturile ca sunt foarte mici. Nu va ajung banii nici de o lopata. Evident... Lopetile sunt scumpe in perioada asta.

Apropo, dom' primar, bagati pe bugetul de anul asta un buldozeras si o sararita... Ce mai conteaza la ce buget are Bistrita... Cum pentru ce? Nu, nu pentru ca sa demolati primaria si sa puneti sare pe ea... Doamne fereste! Unde ati mai sta la caldurica? Pentru zapada care o sa cada de pe acoperisul primariei, pe trotuar, iarna viitoare. Pregatiti-va de pe acum. Nu mai lasati iarna sa va ia prin surprindere. Hai ca v-am dat idei...

Cum, nu va mai intereseaza? Iarna viitoare o sa fie ultima iarna in primarie? Uau... Ce bine pentru bistriteni! O sa rasufle si ei usurati. Poate ramanem doar cu partia si nu mai aruncati banii si pe scaldatoarea din deal. Dar bugetati oricum buldozerul si sararita, ca daca-i mai delegati atributiile colegului dumneavoastra cat timp sunteti la schi in Austria, sigur o sa aiba nevoie de ele.

Ha, ha, ha... Ma faceti sa rad... Ati zis-o! Nu o sa stie la ce sa foloseasca buldozerasul si sararita? Ha, ha, ha... Dar o sa-l invatati dumneavoastra ca va pricepeti la toate. Cum? Nu pricepe? Haideti dom’ primar ca sunteti rautacios acum... Pe bune? L-ati lasat si iarna asta in locul dumneavoastra si n-a curatat zapada de pe acoperis si trotuar? Asta nu e bine! Putea macar sa dea la lopata si sa arunce niste sare cu mana. Auziti? 
Oricum, merita sa le cumparati. Macar o sa aiba cu ce-si face poze... La poze se pricepe.

De fapt... Nu va mai chinuiti sa cumparati buldozerasul si sararita! Am uitat ca trebuie sa faceti achizitii publice si dumneavoastra v-ar trebui vreo trei ani sa le cumparati. Cel mai bine, mai cumparati niste garduri metalice ca si cele pe care le-ati pus acum si ingraditi toata primaria. Da, da... si panouri din alea cu "Atentie! Cade zapada". E mai simplu. Ce mai atatea proceduri? Astea le puteti lua prin "cumparare directa", de la prieteni. Sigur gasiti unul, doi, care fac asa ceva si toata lumea o sa fie multumita.

Vai de mine! Doar nu v-ati suparat... Pai ce spuneam? Nu era mai bine daca ramaneati la schi in Austria? De tot... Da, da, de tot... Pana in 20 20... Doar nu stateati in drum, nu? Aveati loc de popas, bani, prieteni, munte, partii adevarate...

Aici?! Doar zapada pe trotuar si nu are cine sa o dea la o parte...

 

Ioan Peteleu.

 

0 comentarii2814 vizualizări24 ianuarie 2019




rss 2.0
rss 2.0