Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Deputatul Ionut Simionca propune dublarea pedepselor pentru pedofilie.

Deputatul PMP Ionut Simionca a anuntat ca va propune modificarea Codului Penal, in sensul dublarii pedepselor si eliminarii prescriptiei pentru infractiuni care privesc abuzurile sexuale asupra copiilor, "astfel incat un al doilea caz Pomohaci sa nu mai fie posibil in Romania".Intr-o declaratie in Parlament, acesta s-a aratat revoltat de clasarea dosarului in care Cristian Pomohaci era anchetat pentru pedofilie pe motiv ca infractiunile pe care fostul preot le-ar fi comis sunt prescrise, intrucat s-ar fi petrecut in urma cu circa 10 ani. In acelasi context, Simionca a vorbit de statisticile oficiale furnizate de Ministerul Justitiei condus de Tudorel Toader, conform carora exista peste 500 de pedofili in libertate.

"Din pacate, vreme de 60 de ani, statul roman a esuat in a proteja victimele si in a descuraja, prin intermediul pedepselor, comiterea infractiunilor din acest spectru. Fie ca vorbim de vechiul Cod Penal al Partidului Comunist Roman adoptat in 1968, de cel adoptat in 2009 cand ministru al justitiei era Catalin Predoiu, de modificarile la Codul Penal din 2016 promovate de ministrul justitiei Raluca Pruna sau de Codul Penal din 2018 Dragnea-Iordache, toate au prevazut pedepse prea blande pentru agresori", a explicat deputatul PMP.

Ionut Simionca a vorbit despre necesitatea inaspririi pedepselor: "In cadrul urmatoarelor dezbateri pe Codurile Penale, va propun sa dublam pedepsele pentru urmatoarele infractiuni: violul - cand victima este un minor, agresiunea sexuala - cand victima este un minor, actul sexual cu un minor, coruperea sexuala a minorilor, racolarea minorilor in scopuri sexuale, incestul si folosirea prostitutiei infantile. Mentionez ca dublarea pedepselor ar reduce extrem de mult posibilitatea de executare cu suspendare a pedepsei cu inchisoarea pentru acest tip de infractiuni". Parlamentarul PMP a vorbit si despre includerea acestor infractiuni pe lista celor pentru care prescriptia nu inlatura raspunderea penala, alaturi de infractiunile de genocid si de infractiunile intentionate urmate de moartea victimei, indiferent de data la care au fost comise.

"Traim intr-o tara crestina, in care nu doar familia, ci si statul trebuie sa ii ocroteasca pe copiii in care ne punem toate sperantele pentru viitor. Tocmai de aceea, Codul Penal trebuie modificat astfel incat in Romania sa nu mai existe niciun pedofil in libertate", a concluzionat deputatul PMP Ionut Simionca.


06.02.2019

0 comentarii2555 vizualizări06 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0